Kézilabda
Andróczki Flóra

Győztes búcsú a Városmajortól (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.29 Frissítve: 2019.04.29 Röplabda

Kiss Gréti és Nagy Fanni nélkül is otthon tartottuk a három pontot a Budaörs ellen.

MTK Budapest–Budaörsi DSE 3:0 (21, 26, 16)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Kiss Z., Varjasi (Oláh B., Szabó A.)

MTK Budapest: Vezsenyi 11, Borsos 6, Kotormán 2, Kis R. 6, Godó 10, Takács D. 24
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

BDSE: Pisák 7, Kilyénfalvi 10, Ostorházi 8, Radomszki 10, Juraszik 3, Bleicher 10
Csere: Maurer (liberó)
Vezetőedző: Fekete Krisztina
 

Az Extraliga kvalifikációs körének 9., azaz utolsó előtti fordulójában csapatunk a Budaörsi DSÉ-t látta vendégül. Bár a papíforma a mieink mellett szólt, nyilvánvaló volt, hogy nem lesz könnyű dolgunk: egyrészt idegenben is „csak” 3:2-re tudtunk nyerni, másrészt Tóth Gábor sérülés miatt nem számíthatott Kiss Grétire és Nagy Fannira.

A mérkőzés kezdete előtt szakosztályvezetőnk, Nyári Virág köszöntötte április hónap legjobb utánpótláskorú játékosait: Kecskés Kingát, Lokodi Sárát, Velcz Lilit, Ujvári Nórát, Szőke Grétát, Drávecz Mónikát, Vízhányó Jázmint, Weibel Eperkét, Szatmári Lillát, Lesi Olíviát és Szalai Annát.

Kicsit álmosan kezdtük a nyitószettet, a vendégek pedig az első meccsen látott elszánt játékkal rukkoltak elő ezúttal is. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két ponttal, de leszakítani egyik sem tudta a másikat. A mieink végül a legjobbkor – a hajrához közeledve – valamelyest rendezték soraikat, így nagy küzdelemben behúztuk az első játszmát (25-21).

A folytatás még a korábbiaknál is szorosabban alakult, a vendégek nem adták olcsón a bőrüket. A hét közben térdműtéten átesett Nagy Fannit pótló Szalai Anna ugyan megtette a magáét, de a fogadásunkon megérződött rutinos liberónk hiánya. A hajrá elképesztő izgalmakat tartogatott: Fekete Krisztina tanítványai az első három-négy szettlabdánkat még hárítani tudták, de 27-26-nál Takács Doroti végül lezárta a játszmát (28-26).

A harmadik játszmában fáradni látszott a Budaörs, vagy esetleg az első két szett elvesztése miatt a lelkesedésük hagyott alább, mindenesetre ekkor már nem szorongatták olyan szorosan Tóth Gábor együttesét, mint korábban. Könnyű dolgunk persze még ekkor sem volt, de az első kettőhöz képest végül simán húztuk be a harmadik játszmát (25-16).

Győzelemmel búcsúztunk tehát a Városmajortól, a szezon utolsó mérkőzése május elsején vár a lányokra a Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia otthonában.

Tóth Gábor:A fogadásunk nem volt olyan stabil, mint általában szokott lenni, viszont a többi játékelemmel elégedett lehetek. Jól támadtunk – még magas labdákból is –, szóval a mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedett vagyok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!