Atlétika
Jankovics Dániel

Győztes búcsú 2020-tól

Publikálva: 2020.12.31 Frissítve: 2020.12.31 Kézilabda

Két ponttal távoztunk a Haladás Sportkomplexumból.

Hungast-Szombathelyi KKA–MTK Budapest 32-35 (14-18)
Haladás Sportkomplexum, zárt kapus
Vezette: Andorka, Hucker (Hegyi, Fancsali)

Hungast-SZKKA: Tomasevics – Wald, Horváth P., Pődör R. 2, Gorilszka 9 (2), Virág 3, Varga N. 2
Csere: Bandelier 6, Mayer 3, Orbán A. 1, Agbaba, Pődör B., Christie (kapus)
Vezetőedző: Marosán György

MTK Budapest: Győri – Dávid-Azari 1, Szabados, Dakos 7, Szöllősi-Zácsik 5, Marincsák 6, Pelczéder 3
Csere: Szekerczés, Sári, Pál T. 7 (1), Sallai 4, Juhász E. 1, Bujdosó-Gerháth 1, Suba (kapus)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 2, illetve 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 2-4; 11. p.: 6-6;  18. p.: 9-11; 26. p.: 12-17; 34. p.: 17-20; 37. p.: 18-25; 47. p.: 23-30; 54. p.: 27-35

A K&H női kézilabdaliga 20. fordulójában csapatunk a Hungast-Szombathelyi KKA otthonába látogatott. A két együttes szeptemberi összecsapását a mieink nyerték 32-29-re, Golovin Vlagyimir tanítványai azonban két és fél hónapja játszottak utoljára tétmeccset – a válogatott szünet és a koronavírus-járvány miatt –, így ezúttal igen nehéz volt jósolni.

Egész jól kezdtük az első félidőt, csak nyomokban látszott a hosszú kihagyás. Támadásban és védekezésben is ellenfelünk fölé tudtunk nőni, de amikor lehetőségünk adódott lerázni őket, rendre emberhátrányba kerültünk. Az első játékrész hajrájához közeledve végül meg tudtuk lépni: 12-13 után Pál Tamara és Sallai Nikolett két-két góljával kényelmes előnyre tettünk szert.

A szünet után kicsit úgy tűnt, elkényelmesedtünk, a korábbiaknál több hibát vétettünk, igaz, három gólnál közelebb ekkor sem tudott zárkózni a Szombathely (17-20). A folytatásban azonban megrázta magát csapatunk, és kihasználva, hogy a hét mezőnyjátékossal próbálkozó hazaiak kapuja rendre üresen maradt, másodjára is le tudtuk szakítani ellenfelünket (18-25). Öt perccel a mérkőzés vége előtt már nyolc gól volt a mieink fórja, így még az SZKKA huszáros hajrája is belefért, nem kellett nagyon izgulnunk a két pont miatt.

Szép búcsú volt ez egy pocsék évtől, de január 9-én már újabb kihívás vár csapatunkra: a Békéscsaba látogat az Elektromos-csarnokba. Addig is sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk minden kedves szurkolónknak!

Golovin Vlagyimir:Nagyon örülök a győzelemnek! Két és fél hónap után játszhattunk újra, kicsit olyan volt, mint a bajnoki rajt. Voltak nagyon jó, és kevésbé jó dolgaink. A legjobban annak örültem, hogy az eladott labdák számát tíz alatt tudtuk tartani, ami nagyon fontos volt.

(Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!