Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Győzelmi reményekkel

Publikálva: 2018.11.08 Frissítve: 2018.11.08 Kosárlabda női

Újra hazai pályán játszanak női kosarasaink. Pécsi ellenfelünk ellen szoros meccsre számítunk

A női kosárlabda NB I. 7. fordulója előtt állunk. Eddig még nyeretlen csapatunk szombaton ki-ki mérkőzésre készül, ahol az eddigi találkozók többségéhez képest valós győzelmi reményeink vannak.

Egy hete Sopronban valami egészen más szintű kosárlabdába kóstolhattunk bele. Ahogy Nagy Dóra vezetőedző is elmondta, a vereség ellenére jól szolgálta felkészülésünket a következő mérkőzésre a bajnok hihetetlen sebessége, agresszív védekezése.

Aktuális ellenfelünk, a PINKK Pécsi 424 az elmúlt években rendre közvetlen kihívóként tekinthetett csapatunkra. Miután 2014-ben bajnok volt a rózsaszín, pécsi alakulat, mára inkább a tabella alsó szekciójához tartoznak.

Nyáron még inkább átalakult a pécsi kosárlabdaélet, melynek értelmében a Rátgéber Akadémia, a PEAC Pécs és a PINKK Pécsi 424 megállapodott a tehetséges magyar játékosok felkészítésében, az NB I-re nevelésében.

Ebben kapott főszerepet a PINKK, ők a korábbi PEAC-os fiatalokat vették át, míg a rutinosabbak – Gémes-Sarok Nikolett, Ruják Nóra – éppen az ellenkező oldalhoz kerültek. Így vált az NB I egyik legfiatalabb keretévé a PINKK, jelenleg is legponterősebb játékosuk a mindössze 23 éves Szűcs Réka.

Három légióssal azért felfegyverkeztek a szezonra, a szerb irányító Tijana Csukics már tavaly is erősítette a baranyaiakat, de bedobóként a horvát Emilija Podrug, centerként Jovana Markovics érkezett.

Játékukat nagyjából e négy játékos is határozza meg, kiegészítőemberekként az U20-asok lépnek be, Jáhni Zsófia, Vári Zita, na meg az ex-MTK-s Zsilinszki Lilla.

Lányainknak támadásban kell leginkább átlépniük egy lélektani határt. Csupán a BEAC ellen sikerült 50 pont felett dobni, márpedig ennél mindenképp többet kell nyújtani, ha nyerni akarunk. Védekezésben is akadtak problémáink, de ne is a soproni 100 kapott pontról beszéljünk, inkább a hazai körülmények között engedett 83-ra kell fókuszálni. Nagy Dóra hetek óta a védekezés szigorítását tartja egyik elsőszámú feladatunknak, azt remélve, hogy amint ez összeáll, sikerül gyors támadásokkal egyre több pontot is termelni.

MTK Budapest - PINKK Pécsi 424

November 10. 18:00

Városmajori Kosárlabdacsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!