Atlétika
Krizsán Xénia

Győzelmi kényszerben

Publikálva: 2019.01.25 Frissítve: 2019.01.25 Kosárlabda női

A BEAC-ot fogadjuk szombat este hatkor a Városmajorban. Tán nem is kellene erre több szót vesztegetni, de azért alább megpróbálunk hozzátenni pár előrevivő gondolatot.

Az angol kosárszaknyelv azt mondja: must win. Magyarul azt szoktuk mondani az ilyesfajta meccsekre, hogy kötelező győzelem, de ez most több annál: muszáj nyernünk. Meg kell vernünk a BEAC-ot szombaton, különben bebetonozódunk az utolsó helyre, és bár matematikailag természetesen hét fordulóval az alapszakasz vége előtt még maradhat esélyünk az előbbre lépésre, ténylegesen, reálisan már vajmi kevés.

Nem érdekes, hogy kilencmeccses vereségsorozatban vagyunk, hogy múlt szombaton a Vasas otthonában nagyon rosszul játszottunk, semmi más nem számít most, csak a győzelem.

Amiért természetesen nagyon meg kell majd küzdenünk, mert be kell látni, így, hogy az egész élvonalban egyedüliként csak nekünk nincs idegenlégiósunk, mindegyik rivális kerete erősebb a miénknél. Igen, már a BEAC is alkalmaz két külföldit az új-zélandi Jacinta Beckley és a horvát Jovana Mandic személyében, illetve Laklóth Anna érkezésével magyar válogatottat is fel tud vonultatni, így ki kell mondani, eleve minőségbeli hátrányból indulunk. Amit lehet ellensúlyozni ideig-óráig lelkesedéssel, taktikával, de alapvetően a kosárlabda nem az a sport, amelyben egy szerencsés gól után rá lehet ülni az eredményre, itt azért a negyvenpercnyi játékidő alatt kijönnek a tudásbeli különbségek.

Hogy mi lehet így a megoldás, mi szólhat mellettünk?

Tény, hogy szinte mindennek klappolnia kell ahhoz, hogy le tudjuk győzni Balogh Judit, évek óta talán legnagyobb riválisunknak számító fekete(-fehér) seregét. Jól kell dobni, jól kell védekezni, de a legeslegfontosabb talán az, hogy végig a megfelelő hőfokon, a megfelelő keménységgel kell játszani. Valljuk be, utóbbival azért akadtak legutóbb problémáink, de talán egyrészt tanulunk a saját kárunkon, másrészt egy BEAC elleni meccs még a leghalvérűbbekből is kihozza az állatot – már elnézést. Mert most tényleg erre van szükség, küzdeni kell a végsőkig, és most nem elég ezt mondogatni, meg is kell valósítani. Minden labdáért csúszni-mászni, a parkettát felszaggatni – ugye ismerős frázisok? Hányszor, de hányszor hallhattuk őket kosarasoktól, férfiaktól, nőktől, jóktól, rosszaktól. No, most van itt az ideje, hogy a fogadkozásokat meg kell tölteni tartalommal.

Hajrá, MTK!

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. január 26., 18:00

MTK Budapest–ELTE BEAC Újbuda

Játékvezetők: Fodor Attila, Lengyel Ádám, Jurák Krisztián (Kis Balázs)

Városmajori Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!