Kézilabda
Andróczki Flóra

Győzelmek és döntetlen az őszi zárófordulóban

Publikálva: 2019.12.09 Frissítve: 2019.12.08 Sakk

25 ifivel és 11 felnőttel álltunk ki, ami még nálunk is rekordnak számít. A 25 ifi 15 pontot szerzett.

MTK Budapest III.–Újpesti KSE I. 7,5-4,5

Szerény eredmény a sereghajtó újpestiek ellen. Értek minket kellemetlen meglepetések. Igaz, megszokott éljátékosaink nélkül álltunk ki.

Az első táblán Gehér Koppány sötéttel is végig jobban állva nyert, bár a technikai rész kissé körülményesre sikerült. Gyorsan és biztosan győzött Fodor Balázs, aki ma semmi esélyt nem engedett ellenfelének. Szép, mély, pozíciós partiban aratott a 12 éves Sultan Chubakov megérdemelt sikert. A magabiztosan játszó Szente-Varga Fruzsinával Bolyki István sem fizikailag, sem szellemileg nem volt egy súlycsoportban. Kovácsy Barnabás remi színezetű végjátékban ügyesen ejtette csapdába ellenfelét, és a lépéskényszer döntött.

A döntetlen partik egy kaptafára készültek. Juhász Ágoston, Virág Bálint, Kálóczi Kristóf, Waldmann Iván és Szabolcsi János a nyerésért játszott, de ellenfeleink hárították a fenyegetéseket, és elérték a remit ezekben a partikban.

A kellemetlen meglepetések az utolsó két táblán értek minket: Horvát Sándor pozíciós, Géczi-Zajzon Kristóf taktikai hiba következtében vesztett papíron lényegesen gyengébb ellenfelük ellen.

MTK Budapest IV.–Csepeli TK I. 8-4

A negyedik csapat remekelt!  Az első táblán Fodor Kornél szépen túlkombinálta ellenfelét, de a lebonyolításban hibázott, és a maratoni parti végül döntetlennel ért véget. Michael Yip ellenfelének bástyái behatoltak az állásba, és ezt sajnos nem lehetett kibírni. Varga Boldizsár elhamarkodott gyaloglépését nem tudta helyrehozni. Birovecz Ben Jordán ugyanazt a kezdeményező, bonyolító sakkot játssza, mint azelőtt, csak most a teljesítménykényszer megszűnt, így eredményesebb: ma is biztosan nyert. Lakatos Tamás meglepően simán verte sötéttel NB I/B-ben is játszó ellenfelét. Forgács András ismét korai bonyodalmakat idézett fel, de ezúttal az ellenfele tévedt el bennük. Gehér László egyenlő állását remire adta. Nomikos Spanos ritkán játszik, de akkor nagyon jól. Barsi Botond sajnos azonnal vesztő taktikába lépett. Mátyássy Lázár látványosan őrölte fel ellenfele ellenállását, erős lépésekkel döntötte el a partit. Kemény Vagyim aktív bástyája megtette a magáét. Broderick Tamás jól vezetett partiban biztosan nyert.

MTK Budapest V.–Újpesti KSE II. 6-6

Nem örülünk az eredménynek, habár papíron sem voltak gyengébbek nálunk. Koltai Dóri gyöngét lépett a megnyitásban, utána már nem tudta hárítani ellenfele fenyegetéseit. Bokorovics Bertalan szállította a biztos döntetlent erős ellenféllel szemben. Gergely Dani kissé jobban állt, gyalogelőnyt szerzett, de ez nem volt elég a győzelemhez. Tóth Lili alapos játékkal anyagi előnyt szerzett, amelyet lassan, de biztosan értékesített. Gervai István taktikai elnézéssel vesztett. Kalocsai László nagyon gyorsan nyert: alig kezdődött a játék, máris fogadhatta ellenfele gratulációját. Sóti Szabolcs és Biró Dániel megelégedtek a  biztos döntetlennel. A 9 éves Tóth Rafael kivédte ellenfele támadását, anyagi előnyt szerzett, és első győzelmét aratta felnőtt csapatban. Horváth András ma egy kicsit sok anyagot ajándékozott oda ellenfelének. Kiss Inez szívós volt. Kissé gyanús állását négy és fél órás partiban nyerte meg. Miskolczi Krisztián bemutatkozása nem sikerült, de nyilván meg kell szoknia a komolyabb versenyzést.

Jövő héten NB-s meccs. A budapesti felnőtt csapatbajnokság január 12-én folytatódik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!