Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Győzelemmel zártuk az alapszakasz első felét (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.24 Frissítve: 2019.11.24 Röplabda

A 29 pontot szerző Takács Doroti vezetésével négy szoros szettben legyőztük a Jászberényt.

MTK Budapest–Jászberény VT 3:1 (21, –24, 22, 22)
Budaörs, 120 néző
Vezette: Horváth M., Vári (Bibók, Gyulai)

MTK Budapest: Durst 1, Zólyomi 17, Kiss G. 12, Takács D. 29, Petőváry 9, Király A. 4
Cserék: Nagy F., Szalai A. (liberók), Vezsenyi 3, Lesi 1, Szatmári L.
Vezetőedző: Tóth Gábor

Jászberény VT: Szilcsenkova 14, Borsos 12, Ventura 18, Tóth E. 5, Bulajics 11, Alisanova
Cserék: Radomszki 1 (liberó), Mészáros Zs.
Vezetőedző: Makai Péter

A női röplabda Extraliga 7. fordulójában a négy légióssal felálló Jászberény VT volt a mieink ellenfele.

Az első játszmában 9-6-nál úgy tűnt, le tudjuk rázni a vendégeket, ám Makai Péter időkérését követően fordítani tudott a Jászberény (9-10). A játékrész derekán 13-16-os állásnál már Tóth Gábor hívta magához övéit, és be is jött a számítása. Csapatunk szinte azonnal visszavette a vezetést, és bár az első két szettlabdánkat még hárítani tudta az ellenfél, Ivana Bulajics nyitásrontását követően véget ért a játszma (25-21).

A második szettben alaposan ránk ijesztett a Jászberény, Tóth Eszter blokkpontját követően már 10-4-re vezettek a vendégek, mikor vezetőedzőnk kikérte első idejét. Ezt követően lassan rendezni tudtuk sorainkat, és 18-18-nál először az egyenlítés is sikerült. A hajrához közeledve előbb úgy tűnt, megnyerhetjük a második játszmát is, ám 24-22 után nem tudtuk bevinni a kegyelemdöfést, amit kihasznált ellenfelünk (24-26).

A harmadik szett elejét is megnyomta a Jászberény, villámgyorsan elhúzott 5-1-re. Szerencsére a mieink hamar felzárkóztak, és 13-12-nél – Vezsenyi Adriennek köszönhetően – a vezetést is átvették. A folytatásban is őriztük előnyünket, igaz, lerázni nem tudtuk a vendégeket. Bár ellenfelünk az első szettlabdánkat újfent hárította, második nekifutásra már le tudtuk zárni a játékrészt: Kiss Gréta bombáját követően Bulajics blokkjáról a pályán kívül ért földet a labda (25-22).

A negyedik játszma eleinte kiegyenlített játékot hozott, majd 8-11-nél úgy tűnt, megléphetnek a vendégek. Ez azonban olyannyira nem történt meg, hogy 12-11-nél már Makai Péter intézett pár szót játékosaihoz. A folytatásban tovább nőtt csapatunk előnye, 21-15-nél talán már sokan el is könyvelték a hazai győzelmet. A Jászberény a hajrában egy pontra felzárkózott ugyan, ám ezúttal már az első szettlabdánkat beütöttük, így három pontnak örülhettünk – a szezon során először (25-22).

Ezzel a győzelemmel csapatunk fellépett a tabella hatodik helyére, megelőzve a Haladást és a Jászberényt. Legközelebb november 30-án lépünk pályára: a Békéscsabát látjuk vendégül.

Tóth Gábor:Nem játszottunk jól, azonban taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk. Nem mindenkinél jöttek azok a megoldások, amiket elterveztünk, viszont védekezésben nagyon jól zártuk a Jászberény kedvenc irányait. Még ahhoz is alkalmazkodni tudtunk, hogy Borsos Lili a vártnál jóval több labdát kapott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!