Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Győzelemmel indult az idény

Publikálva: 2019.09.14 Frissítve: 2019.09.14

89-79-re győztünk a tavaly még az NB I/A csoportjában szereplő Tehetséges Fiatalok-Budapest ellen.

MTK-Elite Basket–Tehetséges Fiatalok-Budapest 98-89 (24-31, 31-21, 24-13, 19-24)
Törökbálint Sportközpont
statisztikai lap

Jól sikerült felkészülés előzte meg a bajnoki szezonkezdő mérkőzést. Nem így az első negyed, amelyben a vendégcsapat szerzett hétpontos előnyt (24-31).

A második negyedben tovább romlott a helyzet, négy perc után már 15 pontos hátrányban voltunk (26-41). Ennek ellenére egy pillanatra sem esett szét együttesünk, és fegyelmezett, hatékony játékkal percről-percre faragott a különbségen, és a félidőben már 3 pontos hazai fórt könyvelhettünk el (55-52).

A nagyszünet után folytatódott a remek játék, egyre nagyobb fölénybe került a hazai gárda. A záró etap előtt már 14 pontra duzzadt az MTK-Elite Basket előnye (79-65).

Amikor újabb két perc elteltével, a háromból három triplát szóró Nagy Szabolcs találata után 19 pontra nőtt a különbség (86-67), semmi nem utalt arra, hogy ezen a meccsen még izgulnia kellene a csapatot segítő hazai publikumnak, de megtorpantunk.

Ennek csak részben a mi hibázásaink volt az oka, de tény: két és fél perccel a vége előtt már csak öttel vezettünk (90-85). A végjátékra sikerült rendezni a sorokat, így meglett a győzelem.

Értékes skalpot szerzett tehát gárdánk, és ami legalább ilyen fontos: igazi csapatként küzdve, ígéretes teljesítményt nyújtott.

Horváth Balázs győzelemmel kezdte az NB-I/B-s vezetőedzői pályafutását. Takács András és a csapatkapitány Jakab Péter kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de a diadalhoz a csapat minden tagja hozzá tudott tenni. Kitűnően sikerült tehát a szezonkezdet, és ha a hullámvölgyeket csökkenteni tudjuk, akkor bizakodva várhatjuk a folytatást.

Horváth Balázs: – Az első mérkőzés mindig nehéz, főleg, ha a csapat edzőváltáson és négy új játékos érkezésén van túl. Azt hiszem, jól sikerült a felkészülésünk, hiszen ötből négy edzőmérkőzést megnyertünk, és érezhető volt, hogy a játékosok összecsiszolódtak. Nagyon fontos győzelmet sikerült begyűjtenünk, hiszen a TF csapata agresszív és dinamikus kosárlabdát játszik, biztos vagyok benne, hogy sok csapatnak nagy gondot fognak okozni. A csapatunk erősségét mutatja, hogy az első félidei 15 pontos hátránynál sem estünk szét és volt tartásunk, erőnk megfordítani a mérkőzést a félidőig. A második játékrészben kellő agresszivitással és óriási csapatmunkával sikerült végig vezetve győzedelmeskednünk. Szeretnék gratulálni a játékosoknak, mert megmutatták, hogy milyen sportemberek és milyen közösséget alkotnak. Köszönjük szépen a szurkolóinknak a buzdítást, rengeteget jelent, hogy ilyen sokan kint voltak.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!