Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Győzelemmel felérő döntetlen (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.01.30 Frissítve: 2016.01.31 Kézilabda

A női kézilabda NB I 16. fordulójában az MTK Budapest a Siófok KC-t fogadta. A hazaiak fantasztikusan küzdve, pontot tudtak szerezni az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott somogyiak ellen.

MTK Budapest – Siófok KC 25-25 (10-10)
Elektromos Csarnok, 340 néző
Vezette: Hargitai, Markó

MTK Budapest: Ignácz-Pethő – Bacikova, Balog B. 1/1, Szádvári 4, Horváth D. 1, Kovács G. 2, Gera 3, Dakos 2, Termány 4, Hosszu 3, Faluvégi, Gorilszka 5/5, Valovics, Barna
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Siófok KC: Pastrovics, Salamakha – Piedade 2, El Ghaoui 1, Hrbková, Petersen 5/1, Orbán 5/3, Macarena 1, Deáki 1, Németh Cs., Gonzalez 1, Such 5, Erdősi 4, Nyikitina, Maláti
Vezetőedző: Christian Dalmose

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 5/4
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 2-1, 16. perc 3-3, 24. perc: 7-8, 38. perc: 13-13, 46. perc: 15-16, 54. perc: 21-20 

A tabellán elfoglalt helyezések, és a két csapat őszi találkozója alapján is a siófokiak voltak a szombati mérkőzés esélyesei. Egyik együttes sem szerepelt úgy a hétközi Magyar Kupa nyolcaddöntőben, mint szerették volna – igaz, mindketten továbbjutottak: a Siófok mindössze egy góllal múlta felül a NEKÁ-t, míg a kék-fehérek az Eger otthonában szenvedtek meg a legjobb nyolc közé jutásért. 

Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott kétgólosnál nagyobb előnyre szert tenni, a védekezés mindkét oldalon rendben volt. Igaz, az első játékrészben nem született sok gól, a két kapusról szólt a találkozó. Ignácz-Pethő Renáta sokadjára igazolta, miért tartják az MTK Budapest egyik legjobb, legfontosabb játékosának, de nem maradt le mögötte a somogyiak hálóőre sem. Valentyina Salamakha is rengeteg fejfájást okozott a fővárosiaknak, szinte mindent védett, legtöbbször lábbal. A magyar és az ukrán hálóőr parádéjának köszönhetően 10-10-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején inkább a vendégek akarata érvényesült, többnyire ők vezettek egy, vagy két góllal, azonban leszakítani már nem tudták ellenfelüket. Az MTK Budapest játékosai fantasztikus küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, egy perc nyugtot nem hagytak Larsen mester tanítványainak. A 49. percben szerezték vissza először a vezetést a fővárosiak, ismét a DVSC ellen látott csapat volt a pályán. Közhelyesen hangzik, de tényleg nehéz bárkit is kiemelni: Lilija Gorilszka biztos kézzel értékesítette mind az öt hétméteresét, Hosszu Boglárka, MTK-s karrierje talán legjobb meccsét játszotta, Gera Szimonetta létfontosságú gólokat szerzett, és Termány Rita is bombaerős átlövésekkel szomorította Salamakhát. A kék-fehérek egészen a találkozó legvégéig őrizték előnyüket, ám időn túli hétméteressel végül egyenlíteni tudtak a siófokiak. 

Hiába a drámai, és fővárosi szempontból talán nem legszerencsésebb végjáték, mégsem nagyon volt olyan MTK szimpatizáns a csarnokban, akinek hiányérzete lehetett volna a látottakat illetően. A szombati játékáért már önmagában győzelmet érdemelt volna az MTK Budapest, de a mérkőzés képét tekintve igazságosnak nevezhető a döntetlen. 

A kék-fehérek rendkívül fontos pontot szereztek, jóval nagyobb játékerőt képviselő ellenfelükkel szemben, így pontszámban utolérték a nyolcadik helyezett Ipress Center-Vác csapatát. Golovin Vlagyimir együttese jövő héten, épp a Siófok mögött álló Érd otthonába látogat majd. 

Golovin Vlagyimir (MTK Budapest): – Mind a két csapat óriásit küzdött. Ha a mérkőzés előtt valaki azt mondta volna, hogy döntetlen lesz, valószínűleg nem hittem volna el. Óriási öröm, hogy egy pontot szereztünk, a végelszámolásnál ez még nagyon fontosnak bizonyulhat. 

Christian Dalmose (Siófok KC): – Egyértelmű, hogy mélyponton vagyunk. A mai mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy szereztünk egy pontot.

Győzelemmel felérő döntetlen (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!