Kézilabda
Török Lilly

Győzelem a rájátszásban: MTK Budapest – Budaörsi DSE 3-0 (25-11, 25-10, 25-21)(GALÉRIA)

Publikálva: 2015.03.29 Frissítve: 2015.03.29 Röplabda

A női röplabda NB I 9-12. helyért folyó rájátszásának második mérkőzésén sima győzelmet aratott az MTK Budapest együttese a Budaörsi DSE ellen a városmajori csarnokban.

Az első két szettben egyértelműen a kék-fehérek domináltak, a végső játszma azonban izgalmasabb küzdelmet hozott, a vendégcsapat végig ott volt az MTK nyomában.  A tabellán 10. budaörsieknek végül nem sikerült megállítani a hazai csapatot, így a végeredmény 3-0 (25-11, 25-10, 25-21) lett.

A mérkőzés után Oláh János, a kék-fehérek vezetőedzője értékelt:

– A harmadik játszmában a cseréinkkel játszottunk, ezért nem voltunk annyira erősek, mint az első két szettben. Sajnos a mérkőzésnek nem volt hangulata, az elején túl könnyen szereztünk pontokat. Ilyenkor nehéz a játékosoknak folyamatosan azonos szinten maradni. A lényeg, hogy mindenki játszott, kipróbáltuk fiatal centereinket is – foglalta össze a szakember.

A sikerhez hozzájáruló MTK-s játékos, Szabó Luca szerint csak elméletben volt papírforma meccs a Budaörsi DSE elleni találkozó.

– Gyakorlatban már az előző meccsünk – melyet Budaörsön játszottunk – is szorosa sikerült. Ahhoz képest ma egészen jól, összeszokottan játszottunk. Jövő héten vasárnap Miskolcra látogatunk, remélhetőleg ott is a papírforma érvényesül majd. Matematikailag már miénk a 9. hely, a játékra koncentrálunk – mondta a kék-fehérek húszéves feladója.

Az ellenfél mestere, Ratimorszky Károly csalódottan nyilatkozott:

– Nem vagyok megelégedve a lányokkal. Vannak megoldásra váró problémáink, melyek látszanak is a játékosokon. A bajnokságban nemrég egy hónapos szünet volt, ezt nem tudtuk jól kihasználni, ez meglátszik a játékosaimon. A gyenge teljesítmény oka, hogy megszűnni látszik a csapaton belüli, korábban tapasztalt összhang – magyarázta Budaörsi DSE vezetőedzője.

Ahogyan azt Szabó Luca is említette, a tabellán biztosan 9. helyen álló MTK Budapest következő rájátszásbeli mérkőzésére Miskolcon kerül sor. A csapat április 5-én 17:00-kor lép pályára idegenben, a pillanatnyilag utolsó előtti helyezett Albrecht MVSC MVSI ellen. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!