Atlétika
Krizsán Xénia

Győzelem a négypontos meccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.10.18 Frissítve: 2015.10.21 Kézilabda

A bennmaradás szempontjából létfontosságú mérkőzés várt Golovin Vlagyimir csapatára a női kézilabda NB I kilencedik fordulójában. A kék-fehér lányok a szezon talán legerősebb félidejét produkálva tudatták mindenkivel, hogy tisztában vannak a találkozó tétjével, és magabiztosan nyertek a Budaörs otthonában.

Budaörs – MTK Budapest 26-34 (12-20)
Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, 200 néző
Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás

Budaörs: Andrási, Györkös – Kiskartali, Ivanics (3), Zsigmond (2), Szabadfi (2), Szabó A., Földes K. (6/2), Földes V. (4), Kamuti (2), Karalyos (2), Vesztergombi (5), Bárdi, Hatala, Németh N.
Vezetőedző: Mihály Attila

MTK Budapest: Ignácz-Pethő (1), Putz – Tóth M. (1), Barna, Valovics (4), Gorilszka (6), Kovács G. (3), Faluvégi (6/1), Bacikova (2), Balog (7/3), Horváth D. (1), Dakos (3), Gera, Török, Blaubacher
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4

Remekül kezdte a mérkőzést az MTK Budapest: biztos védekezés, és gyors, lendületes támadások jellemezték a kék-fehérek játékát. Bár nem újdonság, de meg kell említeni Ignácz-Pethő Renátát, aki újfent remek formában védett, nem hagyta felzárkózni a hazaiakat. Sőt, ezúttal egy budaörsi (vész)kapuscserét kihasználva góllal járult hozzá a vendégsikerhez. A támadójátékkal egyébként sem volt gond, remekül sikerültek a befejezések, különösen Lilija Gorilszka és Faluvégi Dorottya volt elemében. Csupán egyetlen dolog árnyékolta be a fővárosiak örömét: a játékrész derekán egy betörést követően Barna Éva arca Karalyos Orsolya budaörsi védő könyökével találkozott, így a hazaiak átlövője számára véget ért a találkozó. 

A második játékrészt jobban kezdte a Budaörs, Mihály Attila lányai mindent megtettek a felzárkózásért. A kék-fehérek a nyolcgólos előny tudatában nem diktáltak olyan iramot, mint a szünet előtt, ám a hazaiak ezzel együtt sem tudták megszorongatni ellenfelüket. Annak ellenére sem, hogy a játékvezetői páros előszeretettel büntette kétperces kiállításokkal a fővárosiakat: a mérkőzés hajrájában előfordult, hogy hármas emberelőnyben játszhatott a Budaörs. Hiába azonban minden, a kék-fehérek megőrizték az előnyüket, és végül 34-26-ra megnyerték a találkozót. 
Golovin Vlagyimir csapata jelenleg a tabella nyolcadik helyén áll, és készülhet a szerdai, Győri Audi ETO KC elleni, pokoli nehéznek ígérkező mérkőzésre. 

Golovin Vlagyimir:  A lányok mindent megtettek ezért a két pontért, bár előzetesen sokkal nehezebb mérkőzésre számítottunk, mivel ez volt a Budaörs utolsó esélye, hogy közvetlen rivális ellen bizonyítson. Az első félidőben remekül védekeztünk, nehezen tudtak gólt lőnni: az első négy percben már három gólt szereztünk így, hogy kivédekeztük a támadásukat, és utána lerohantuk őket. A második játékrész már kicsit más volt, megnyugodtunk a nagy előny birtokában, és ezt kihasználva ellenfelünk visszajött a meccsbe. De az első félidő annyira jól sikerült, hogy ez is belefért. 

Győzelem a négypontos meccsen (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!