Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Győzelem a Hepp Kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.13 Frissítve: 2020.12.13

Az MTK-TFSE szoros mérkőzésen, 67–65-re nyert a Törekvés SE ellen a női kosárlabda Hepp Kupában.

A Hepp Kupa harmadik fordulójában a Törekvés SE együttesével nézett farkasszemet női kosárlabdacsapatunk, az MTK-TFSE. Hegedűs Péter tanítványai a mérkőzés első negyedében leginkább még keresték topformájukat, szinte végig az ellenfél diktált, jóllehet, a mieink rendre szépítettek. Végül hat ponttal riválisunké lett az első etap (20-26).

A folytatásban számtalan hárompontos dobással kísérleteztünk, de egyik sem érte el célját, igazából szinte csak közelikből, illetve büntetőkből szereztünk pontot, így viszont nem tudtunk gyorsan felzárkózni az ellenfelünkre. Sőt, összesen kilenc pontot sikerült szerezni egyetlen negyed alatt. Pedig próbálkoztunk, de a nagyszünetre több mint tízpontos hátrányba kerültünk (29-42).

A szünet után végre fordult a kocka: elkezdtek beválni az egyéni villanások. Karlócai Julianna triplájával már csak öt pont választotta el egymástól a két csapatot. Ekkor Dömötör Petra négyszer is betalált büntetőből, és gyakorlatilag új mérkőzés vette kezdetét. Sólyom Sára és Király Andrea is beköszönt egy triplával, igaz, az utolsó negyed kezdetét még mindig hátrányból kezdtük (54-55).

A záró szakasz viszont a mi szempontunkból talán nem is alakulhatott volna jobban. Hiába rohamozott töretlenül a Törekvés, Burján Laura pontjai meccsben tartották a csapatot, és a végén jött a slusszpoén. Szinte alig vezettünk a mérkőzésen, de a hajrában, kétpontos hátránynál Szeitl Vanessához került a labda, aki nem lacafacázott: bedobta a három pontot érő kosarat. Az MTK-TFSE 67–65-re megnyerte a meccset.    

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!