Tenisz
Gálfi Dalma

Vívás: Gyógyszer lenne a világnak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.03.09 Frissítve: 2021.03.14 Vívás – kard

Sákovicsné Dömölky Lídia 85 éves.

Klubunk olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok tőrvívója, Sákovicsné Dömölky Lídia nehezen viseli a koronavírus-járvány miatti bezártságot, ugyanakkor tisztában van vele, a vakcina segíthet, hogy az élet ismét a régi kerékvágásba zökkenjen vissza.

– Rég nem láttam a Normafa környékén sétálni. Csak nincs valami baj?

Hála istennek nincs, illetve van, rettenetes ez a vírushelyzet. A barátnőmmel úgy döntöttünk, nem szállunk tömegközlekedési eszközre, ezért nem járunk a Normafához. Helyette a Gesztenyés-kertbe vagy a Városmajorba járunk hetente háromszor.
– Most, hogy megkapta a második oltást is, nyugodtabb?

Nagyon bízom benne, hogy a vakcina segít. Ez az egyetlen megoldás, ami megfékezheti a szörnyű járványt.

– Az úszással mikor állt le?

Azt nem mondom, hogy a gyaloglás mellett az úszás a nagy szenvedélyem, de az egészség megőrzése miatt nagyon hasznos. Nyáron minden nap nekiduráltam magam, telente heti két alkalommal, de az ősszel le kellett állni. A MOM uszodában a fedett medencében negyven hossz az adagom, az ezer méter, cirka egy óra alatt leúszom. Büszke vagyok magamra, mert nemcsak a mellúszás megy, hanem megtanultam háton is. De ne higgye, hogy nagy tehetség vagyok… Mégis nagyom várom, hogy a korlátozások feloldása után a sportlétesítményeket minél előbb megnyissák.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!