Atlétika
Szabó Beatrix

Gond nélkül hoztuk az első meccset (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.03.26 Frissítve: 2016.03.26 Röplabda

Az MTK Budapest női röplabdacsapata a kaposváriakat fogadta a Városmajorban, és nem tűrt ellentmondást.

MTK Budapest – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-0 (25-14, 25-18, 25-18)

MTK Budapest Röplabdacsarnok, vezette: Csizmarik, Bodrogi (Varga, Rácz)

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs, Papp, Hackl, Józsa, Lutter. Csere: Nagy (liberó), Benkó, Kilyénfalvi, Török, Cicic, Petőváry, Ludmán. vezetőedző: Hollósy László

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Horváth A., Pós, Horváth Z. Duduka Ingrid, Pedranzini. Csere: Csitári (liberó), Fáth, Rák, Duduka Inez, Hanusz, Jezerniczki, Pintér. Vezetőedző: Mészáros Péter

Az alapszakaszban, novemberben, Budapesten Hollósy László együttese 3-0-ra nyert, míg a kaposvári visszavágón, januárban az egyetemisták 3-2-es sikerével zárult az összecsapás. A rájátszásban, az ötödik helyet szeretné megszerezni az MTK Budapest, így nem volt kérdés, hogy az elődöntő első találkozóján mi a cél a hazai pályán.

A találkozó előtt köszöntötték a hónap legjobb utánpótláskorú játékosait. A díjakat dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni adta át Diószegi Villónek, Ryan Noéminek és Purkartofer Annának.

Jól indult a találkozó. Papp Orsi kiszerválta a kaposváriakat (4-0), majd felváltva estek a pontok az első technikai szünetig (8-4). Ezután Hackl Szilvi nyitásai okoztak gondot, így Mészáros Péter időt kért (10-4). Parádés labdamenetek jöttek és Józsa, valamint Kmezics pillanatai (14-6). Mindenki kivette a részét a munkából, Papp Orsi, Lutter Liza és Nagy Fanni is rengeteget dolgozott (17-8). Ekkor – Kmezics és Lutter helyett – beállt Török Kata és Marija Cicic, így immáron velük húztuk be a szettet (25-14).

A második játszmában gyorsan felvettük az utazósebességet (6-2). Ekkor ritmust váltottak a vendégek, de a technikai szünetig csak háromra tudtak feljönni (8-5). Itt aztán „begorombultunk”, Józsa Zsuzsa és Lutter Liza vezetésével kicsit elléptünk (13-8). Néhány hiba csúszott a játékunkba, amikor Hollósy László időt kért, és megkérdezte a lányoktól, hogy tényleg szenvedni akarnak, vagy megnyerik a meccset, melynek esélyesei? Szavai hatottak, melynek következtében máris Mészáros Péter nyomta az időkérő dudát (15-11). Megint hazai percek, pontok következtek, vezetőedzőnk megelégedésére (20-14). Hatékony mezőnymunkával, újabb cserékkel (Ludmán, Cicic, Török), és nem utolsó sorban, Tamara bombáival megnyertük a második szettet is (25-18).
Türelmesen! – kiáltotta a harmadik játszma elején Hollósy László. – Előbb védekezzünk, aztán támadjunk! – hangzott Mészáros Péter utasítása. Mindkét csapat játékosai igyekeztek megfogadni a tanácsokat, de a technikai szünetben a tábla mutatta a hatékonyságot, eredményességet (8-3). Megint jött az utasítás a kaposvári kispadról: Bátorodjunk fel! – mondta az edző, de nem így alakult, tehát időt kért (11-3). A folytatás, a nem túl látványos, de eredményes mezőnymunkáról szólt, Nagy Fanni mentései, Tamara és Tészta ütései élményszámba mentek, így meglett a közte tíz (16-6). Beállt Kilyénfalvi Zsófi, és rögzítettük a különbséget (18-8). Ekkor lépett pályára Petőváry Panni és Marija Cicic (20-8). (Marija amúgy remek szerváival is kitűnt.) Amikor Benkó Bettina is bejött, már meglehetős volt a különbség (22-10). Sok kérdés nem maradt megválaszoltalanul, a végére picit kiengedő csapatunk megnyerte a szettet és a mérkőzést (25-18).

Hollósy László, vezetőedző (MTK Budapest): – Nyilván mindenkiben van némi csalódottság amiatt, hogy nem jutottunk a legjobb négy közé, de annak örülök, hogy a lányok megértették, amit kértem tőlük. Nem lerombolva az eddigi munkánkat, az önbecsülésünkért és a célunkért játszottunk. Nyilván Kaposváron nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk a lehető legjobb helyezést elérni.

Az elődöntő második mérkőzését április 1-jén, pénteken 18:00 órakor játsszák Kaposváron.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!