Atlétika
Jankovics Dániel

Gedeon volt a sztár a zuglói Benedek Elek iskolában (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.05.19 Frissítve: 2024.05.17 MTK Budapest

Női labdarúgóink, ökölvívó-szakosztályunk vezetője és kabalaállatunk tartott sportnapot a zuglói Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben.

Az MTK Budapest tavaly októberben indította be új projektjét, melynek célja a klub bemutatása és népszerűsítése a gyerekek és a pedagógusok körében. Többféle programot foglal magában a  projekt, aminek egyik eleme, hogy rendszeresen megyünk el iskolákba, sportnapot rendezni, bemutatóedzést tartani, játékos formában. Így jutottunk el most a zuglói Benedek Elek általános iskolába. Számunkra minden iskola és minden gyerek fontos. De, amikor beteg, fogyatékkal élő gyerekekhez mehetünk, amikor arra kapunk lehetőséget, hogy az ő arcukra csalhassunk mosolyt, akkor különösen szívesen megyünk.
Természetesen ezekre az alkalmakra, visszük magunkkal kabalafiguránkat, Gedeont, a libát. Itt Ujlaki Tamás volt aki Gedeon bőrébe bújt. Az NB I-es női csapatunkból velünk volt Erős Evelin és Bokor Blanka. Az ökölvívókat Rózsa Mihály szakosztályvezető képviselte. (Ő írta ezt a cikket is. A szerk.)

A gyerekek képességeinek megfelelő programot igyekeztünk összeállítani, és ők messze jobban szerepeltek, mint az várható volt. A program rövid barátkozó beszélgetéssel indult, ezt követték a jó hangulatú sorversenyek, majd a végén természetesen nem maradhatott el, a foci sem, természetesen két kapura. Nyilván az MTK Budapest labdarúgói is kivették részüket a játékokból. Az esemény zárásaként, a gyerekek és akár a pedagógusaik is, fényképezkedhettek Gedeonnal és a lányokkal, aminek szintén nagy sikere volt.

A gyerekeket több csoportban tanárok hozták az eseménynek helyszínt adó tornaterembe. A csoportok egymást váltották, és jó sok volt belőlük szerencsére.

Csodálatos pillanata volt a napnak, amikor az egyik kisfiú, legóból kirakott MTK felirattal várt minket, ezt a mi tiszteletünkre készítette. Nagyon igényes, precíz munka volt, amivel nyilván nagyon sok időt töltött el.

Mi úgy gondoljuk, hogy ez remekül sikerült sulinap nap volt. Remekül éreztük magunkat. De a gyerekek mosolyából, nevetéséből a sok ölelésből, amit kaptunk tőlük, azt hiszem bizton állíthatom, hogy itt mindenki nagyon jól érezhette magát.
Mielőtt eljöttünk, tanárok és gyerekek ígértették meg velünk, hogy még visszajövünk máskor is. És természetesen ez így lesz, mert így kell lennie…

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!