Tenisz
Fucsovics Márton

Gálfi huszadik győzelme sorozatban

Publikálva: 2014.11.26 Frissítve: 2014.12.01 Tenisz

Világklasszis mutatvány a tizenhat éves MTK teniszezőnőtől: egymás után három tornát nyert meg és a negyediken is már két diadalnál tart. 20-as győzelmi széria minden sportágban címlapsztori.

Mielőtt a versenykörútra indult, akkor készítettünk interjút Dalmával, aki szerényen nyilatkozott:

– Az Ausztrál Openen jó lenne, ha a junior táblára fel tudnék kerülni. Ehhez kell ősszel és tél elején a ranglistapontokat gyűjtenem. – mondta akkor a nyúlánk, karcsú leány.

Krétán három viadalon indultak, csapatostul keltek útra Bondár Annával és Jani Rékával, edzőjük Babos Csaba vezetésével. Az első tornán még nem ment úgy a tenisz, miként azt elvárta magától Dalma. Tapasztalatgyűjtésnek azonban megfelelőek voltak a nemzetközi ellenfelekkel történt találkozók.

A második versenyt már megnyerte a selejtezőből indulva, nyolc összecsapást letudva. Ilyeténképpen nem kellett a kvalifikációban szerepelnie a következő eseményen. Ott is győzött, öt meccset nyerve.

A következő állomás Mexikó, a III. Abierto Juvenal Mexikano junior A-kategóriás viadal volt. Sorozatban 5 sikerrel újabb egyéni diadal. Háromból három tornagyőzelem. Páratlan bravúr, mely együtt járt a felnőtt világranglistán 450 helyezésnyi ugrással egy hónap alatt.

Maradt Mexikóban a XXVIII. Yucatan Kupa junior ITF-tornán, ahol az első két megmérettetést sikerrel letudta.

20 meccs - 20 győzelem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!