Kézilabda
Kekezovity Anna

Tenisz: Fucsovics nagy csatában továbbjutott

Publikálva: 2021.03.15 Frissítve: 2021.03.15 Tenisz

Fucsovics Márton második fordulóba jutott az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornától, miután hétfőn háromszettes győzelmet aratott a kanadai Vasek Pospisil felett.

A 29 éves magyar játékos, illetve egy évvel idősebb riválisa ezt megelőzően egyszer, a 2018-as francia nyílt bajnokságon találkozott egymással főtáblán, akkor három szettben Fucsovics győzött salakon. Ezenkívül volt még egy összecsapásuk, tavaly a párizsi ezres viadal selejtezőjében, kemény borításon is a magyar örülhetett.

Ezúttal nem kezdett jól klubunk kiválósága, ugyanis ellenfele, a világranglistán 65. Pospisil 2:1 után máris brékelőnybe került.

Fucsovicsnak 4:2-es hátrányban hat fogadóesélye volt, ám a kanadai mindet hárította – 0-40 után sorozatban hármat –, ez pedig akkora lendületet adott neki, hogy semmire elvette a magyar éljátékos szerváját, és 38 perc alatt előnybe került.

A második szett sokáig hasonlóan alakult, mint az előző: Pospisil 2:1-es vezetésénél ismét elvette Fucsovics adogatását, majd 4:2-es előnyben volt, amikor a magyar játékosnak fogadóesélyei voltak. Ezúttal ezek közül a harmadikkal élni tudott, és kiegyenlített, majd 5:5-nél az egyre jobban játszó Fucsovicsnak egyetlen bréklabda is elég volt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, saját adogatását pedig semmire hozva egalizált.
A döntő szettben 2:1-nél ezúttal nem került brékhátrányba a magyar játékos, mert két fogadóelőnyt is hárított. Öt játékkal később aztán – ismét harmadik lehetőségével élve – Fucsovics megint elvette Pospisil adogatását, majd könnyedén kiszerválta a 133 perces találkozót.

A magyar teniszező a második fordulóban a hatodik helyen kiemelt, világranglistán 15. spanyol Pablo Carreno-Bustával találkozik.

Fucsovics Márton–Vasek Pospisil (kanadai) 2:6, 7:5, 6:4

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!