Atlétika
Nagy Marcell

Fucsovics Márton ismét bejutna a top 50-be

Publikálva: 2020.07.17 Frissítve: 2020.07.17 Tenisz

„Tíz év után jólesett leállni a folyamatos utazgatással, megméretésekkel. Végre volt időm itthon, a családommal, a menyasszonyommal és a szeretteimmel tölteni az időmet, és ez rengeteget jelentett, feltöltődtem!” – mondta honlapunknak ATP-tornagyőztes teniszezőnk, Fucsovics Márton.

Az ATP-világranglistán jelenleg a 84. helyet foglalja el 28 éves klasszis teniszezőnk, Fucsovics Márton, aki a Facebook-oldalán nemrégiben bejelentette, a koronavírus-járvány okozta leállást követő első ATP-tornán, Washingtonban indul augusztus 14-én.

Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni a jelenlegi legfontosabb tényről: a fertőzés továbbra is tombol a világban, mi több, sohasem látott nagyságot öltve, 180 és 250 ezer fő közé tehető a naponta, újonnan diagnosztizáltak betegek száma. A kérdés adva van: valóban reálisnak látja Fucsovics, hogy kevesebb mint egy hónapon belül ismét versenyezhet?

– A hivatalos álláspont szerint megtartják a washingtoni erőpróbát, ettől függetlenül nem látom pozitívan a helyzetet: rossz hírek érkeznek az Egyesült Államokból. Ha Washingtonban nem is, az augusztus 22-én, Cincinnatiben rajtoló Masters-viadal és az augusztus 31-én kezdődő US Open szinte biztos elindul, ezeken részt veszek – nyilatkozik Fucsovics.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az egyszeres ATP-tornagyőztes miként kezelte mentálisan a kényszerpihenő okozta kilátástalanságot.

– Sajnálatos események történtek, amik rengeteg ember számításait keresztülhúzták. Ami engem illet: tíz év után jólesett leállni a folyamatos utazgatással, megméretésekkel. Végre volt időm itthon, a családommal, a menyasszonyommal és a szeretteimmel tölteni az időmet, és ez rengeteget jelentett, feltöltődtem!

Marci ettől függetlenül nem állt le az edzésekkel, ráadásul most, hogy látja, melyik erőpróbákon kell helytállnia, kemény edzésprogramba kezdett – ezzel kapcsolatban azt mondta, már nagyon hiányzott neki. Az viszont kicsit sem, hogy visszatérjen minden a régi kerékvágásba.

– Egyszer sem éreztem azt, hogy de jó lenne újra repülőre ülni, hotelekbe és versenyekre menni. Ezt a részét egyáltalán nem szeretem már a tenisznek, de szerintem ezzel az összes profi hasonlóképpen van. Elfogadtam már, hogy ez ezzel jár.

Úgy tekint tehát a teniszezésre, mint a munkájára? – kérdeztünk vissza rögvest.

– Az utazásra igen, a játékra nem; még mindig nagyon szeretek teniszezni, tízéves korom óta ez az életem. Imádok sikereket elérni, azok visznek előre. Ahogyan mindig, most is lebegnek új célok a szemem előtt. Az edzőimmel próbálunk rövid távban gondolkozni, még akkor is, amikor épp nincsenek tornák – ebben az esetben az edzésekben keresem a kihívásokat. Most, hogy újraindulni látszik a sportélet, ismét a helyezéseken töröm a fejem: az biztos, hogy az év végére szeretnék visszajutni a top ötvenbe a világranglistán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!