Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Fucsovics Márton egy hét felkészüléssel utazik Győrbe

Publikálva: 2020.12.09 Frissítve: 2020.12.09 Tenisz

A jelenlegi legjobb magyar, az MTK Budapest sportolója, Fucsovics Márton nem fogalmazott meg komoly elvárásokat a hétvégi, győri tenisztorna előtt, amelyen hat hazai férfi játékos mérkőzik meg egymással.

A világranglistán 55. játékos szombat délelőtt kezdi meg szereplését a kétnapos, meghívásos viadalon.

– Nincsenek nagy elvárásaim, inkább csak szeretném magam jól érezni - mondta szerdán az MTI-nek. – Egy hete kezdtem el a felkészülést a 2021-es szezonra, nem eresztettem le a szabadság alatt, úgyhogy nincs gond a kondimmal. Jól érzem magam, és már a következő évre fókuszálok – adott helyzetjelentést.

Ami a 2021-es idényt illeti, a 28 éves teniszező kifejtette, a jelenlegi állás szerint a – várhatóan februárra átcsúszó – Australian Open előtt nem rendeznek versenyt, így számára nem a legfényesebben indul az év.

Érdekes lesz ilyen feltételekkel a melbourne-i Grand Slam-torna, nagy kérdés, hogy ki hogy kapja el a fonalat – vélekedett Fucsovics Márton, aki a tervek szerint január elején indul majd Ausztráliába. – Ott még lesz lehetőségem edzeni a karantén ideje alatt, így remélem, sikerül majd csúcsformában pályára lépnem – tette hozzá.

A győri szervezők tájékoztatása szerint a korábbi, nyolc nevet tartalmazó listáról Balázs Attila és Nagy Péter visszalépett, így két háromfős csoportban zajlanak majd a küzdelmek az Olimpiai Sport Parkban. A keménypályás viadal a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött zajlik majd.

Az A csoportban Fucsovics mellett Piros Zsombor és Madarász Gergely, míg a B jelű trióban Marozsán Fábián, Valkusz Máté és Makk Péter kapott helyet. A csoportgyőztesek vívják a döntőt, a második helyezettek lépnek pályára a bronzmeccsen, míg a csoportharmadikok az 5. helyért játszanak.

A szombati program Marozsán-Makk mérkőzéssel indul 09:00 órakor, majd 10:30-tól Fucsovics-Madarász, 13:00 órakor Valkusz-Makk, 14:30-tól pedig Piros-Madarász találkozó következik. Vasárnap Marozsán-Valkusz meccsel rajtol a műsor, majd 10:30-tól a Fucsovics-Piros összecsapással zárul a csoportkör. Az 5. helyért 12:30-kor, a bronzéremért 14:00 órakor, a döntőben pedig 15:30-tól küzdenek meg egymással a résztvevők.

A találkozók két nyert szettig tartanak, a döntő játszma helyett 10 nyert pontig tartó döntő rövidítés lesz. A viadal főszervezője a Somogyi Electronic Kft., fővédnöke pedig Dézsi Csaba András, győri polgármester.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!