Taekwondo
Salim Omar

Fucsovics Marcié a második meccs a Davis-kupán

Publikálva: 2019.09.13 Frissítve: 2019.09.13 Tenisz

Klubunk teniszezője Ilja Marcsenko ellen kezd.

A pénteki sorsoláson eldőlt, hogy a második egyest az MTK Budapest játékosa, Fucsovics Márton vívja Ilja Marcsenkóval. A vasárnapi párosban Marci és Balázs Attila száll szembe Sztahovszkijjal és Gyenyisz Molcsanovval, majd két egyes következik, a szombatihoz képest fordított felállásban.

A világranglistán 65. Fucsovics az MTI kérdésére elmondta, mind a négy eddigi meccsükön kikapott Marcsenkótól (371.), de azok a mérkőzések már régen voltak, amikor ellenfele a 100., ő pedig a 200. hely körül volt.

Mindig kemény pályán találkoztunk, de most a hazai környezet és a salakos borítás is nekem kedvez. Papíron mi vagyunk a párharc esélyesei, jó volt visszajönni a válogatottba, és a magyarokért küzdeni – mondta klubunk játékosa, aki tavaly februárban, a Belgiumban 3-1-ra elvesztett nyolcaddöntőben szerepelt legutóbb nemzeti színekben. – Korábban előfordult, hogy nem kezdtem jól, de a közönség belehajszolt a győzelembe, erre viszont most nemigen lesz lehetőség, mivel a szabályváltozások miatt rövidebbek lesznek a meccsek – fűzte hozzá.

Andrij Medvegyev ukrán szakvezető Sztahovszkij és Marcsenko mellett Eric Vanselboimot (713.) és Gyenyisz Molcsanov (páros 70.) játékára számít Budapesten. Magyar kollégája, Köves Gábor Fucsovicson és Balázson kívül Nagy Pétert (604.), Borsos Gábort (1098.) és a sérült, szintén MTK-s Piros Zsombor helyére Marozsán Fábiánt (781.) nevezte a csapatba.

Az egyeseket és a párosokat is Marci és Attila játssza majd, és ezen akkor sem szeretnék változtatni, ha esetleg az első nap után 2-0-ra vezetünk – szögezte le a kapitány.

Ami a két válogatott egymás elleni mérlegét illeti, az ellenfél 2-0-ra vezet: 1997-ben a Római Teniszakadémián és 2005-ben Donyeckben is 3-2-re győztek az ukránok.

A Davis-kupa osztályozót szombaton és vasárnap 11 órától a Sport11 sportközpontban rendezik meg salakon. A párharc győztese marad a világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhat a madridi döntőbe jutásért, míg a vesztes egy osztállyal lejjebb, az Euro-afrikai zóna I-es csoportjában kezdi meg a 2020-as évet.

Idén, a Davis Kupa új lebonyolítási rendjének első évében a februári selejtezőben a magyarok – akik 2017-ben 21 év után kerültek vissza a világcsoportba – 5-0-ra kikaptak Németországtól Frankfurtban, így kényszerültek osztályozóra.

A menetrend:

szombat, 11 óra:

Balázs AttilaSzerhij Sztahovszkij

Fucsovics MártonIlja Marcsenko

vasárnap, 11 óra:

Fucsovics Márton, Balázs AttilaSzerhij Sztahovszkij, Gyenyisz Molcsanov

Fucsovics MártonSzerhij Sztahovszkij

Balázs AttilaIlja Marcsenko

Forrás: MTI, fotó: Magyar Tenisz Szövetség/Zádor Péter

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!