Atlétika
Nagy Marcell

Fucsovics győzött, Babos a párosra készülhet

Publikálva: 2020.09.02 Frissítve: 2020.09.02 Tenisz

Fucsovics Márton győzelemmel, Babos Tímea vereséggel kezdett az amerikai nyílt teniszbajnokságon; Marci a bolgár Grigor Dimitrovval néz farkasszemet a következő körben, Timi pedig a párosban bízhat.

Két sima meccsen szerepeltek az MTK Budapest klasszisai az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első fordulójában: egy-egy győzelem és vereség a mérleg. Előbbit a világranglista 66. helyezettje, Fucsovics Márton abszolválta, aki a 97. pozícióban rangsorolt bolíviai Hugo Dellien ellen lépett pályára és aratott 1 óra 48 perc alatt háromszettes győzelmet.

„Fucsovics továbbra is összeszedetten játszott, vállalta a hosszabb labdameneteket, olykor viszont a rövidebb befejezésekkel igyekezte meglepni ellenfelét, ami sikerült is: szegény Dellien az utolsó négy játékban mindössze három labdamenetet nyert. Ez minden bizonnyal annak is volt köszönhető, hogy 6:3, 6:3, 1:1 után Fucsovics adogatásánál Delliennek négy bréklabdát sem sikerült kihasználni, s ez vélhetően végleg lemerítette a bolíviai tartalékjait. A 36 perces szettátlagot a 31 percig tartó, 6:1-re megnyert játszmával sikerült visszaállítani, így Márton továbbjutott” – áll az nso.hu tudósításában.

A folytatásban a 14. kiemelt bolgár Grigor Dimitrov következik. A párosítás meglehetősen érdekes, hiszen a múlt héten rendezett cincinnati ATP 1000-es tornán Marci pont őt legyőzve (2:1) jutott a viadal nyolcaddöntőjébe.

Babos Timinek nem sikerült a bravúr, csupán két játékot tudott nyerni az első fordulóban: 56 perc alatt 6:1, 6:1-es vereséget szenvedett a világranglista 14. helyén álló Madison Keystől. Timinek persze sokkal inkább kell a párosversenyre koncentrálnia, amelyben a győzelemre is esélyes lehet Kristina Mladenoviccsal. A duó első riválisa a Kaitlyn Christian és Giuliana Olmos alkotta egység lesz szerdán 17:00 órától.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!