Kézilabda
Török Lilly

Fucsovics és a Babos, Gálfi kettős is nyert

Publikálva: 2024.04.03 Frissítve: 2024.04.03 Tenisz

Fucsovics Márton Estorilban, Babos Tímea és Gálfi Dalma La Bisbal d'Empordában nyert szerdán.

Sikeres napot tudhatnak maguk mögött az MTK Budapest teniszezői.

Szerdán Fucsovics Márton könnyed győzelemmel rajtolt az 579 ezer euró összdíjazású estorili salakpályás ATP-tornán.

A világranglistán 85. helyezett Fucsovics a keddről eső miatt szerdára halasztott első fordulós mérkőzésen az argentin Pedro Cachinnal csapott össze, aki hét hellyel előzi meg őt, és október közepe óta mind a 13 mérkőzését elvesztette. A dél-amerikai salakspecialista a rangsor 48. helyén is megfordult, és – Fucsovicshoz hasonlóan – eddig egy ATP-serleget nyert. Egyetlen korábbi találkozójukon a magyar Davis Kupa-válogatott alapembere győzött tavaly Miamiban.

A portugáliai meccsen Fucsovics 4:3-nál került brékelőnybe, de amikor a játszmáért szervált, megremegett a keze, viszont 5:5-nél ismét elvette ellenfele adogatójátékát, másodjára pedig már sikerült lezárnia a szettet. A folytatásban még egyértelműbb volt a különbség a két játékos között, az MTK Budapest teniszezője 5:1-re elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút riválisa számára. Fucsovicsra a nyolcaddöntőben a portugál Henrique Rocha és a hetedik helyen kiemelt francia Gaël Monfils párharcának győztese vár.

Ezt követően Babos Tímea és Gálfi Dalma párosa legyőzte az első kiemeltet a spanyolországi La Bisbal d'Empordában zajló, 115 ezer dollár összdíjazású salakpályás challenger-torna negyeddöntőjében.

Az MTK-s duó a Lidzija Marozava, Kimberley Zimmermann fehérorosz, belga kettőssel csapott össze a nyolc között, és 67 perc alatt, 6:1, 7:5-re diadalmaskodott. A páros a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának jövő hétfőn kezdődő mérkőzéseire készül, azt a tornát a portugáliai Oeirasban rendezik jövő szombatig.

ATP 250-ES TORNA, ESTORIL 
FÉRFI EGYES

1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Pedro Cachin (argentin) 7:5, 6:2

CHALLeNGER-TORNA, LA BISBAL D'EMPORDA
NŐI PÁROS
1. FORDULÓ (a 4 közé jutásért)

Babos Tímea, Gálfi Dalma-Lidzija Marozava (fehérorosz), Kimberley Zimmermann (belga) 6:1, 7:5

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!