Tenisz
Piros Zsombor

Frusztráló döntetlen (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2020.02.29 Frissítve: 2020.02.29 Kézilabda

A Mosonmagyaróvár ellen sem bírtunk az esélyesség terhével.

MTK Budapest–Motherson-Mosonmagyaróvár 27-27 (15-15)
Elektromos-csarnok, 350 néző
Vezette: Altmár, Horváth M.

MTK Budapest: Győri – Dávid-Azari 4, Szabados, Dakos 3, Tóth E. 10 (3), Szöllősi-Zácsik 4, Sallai 1
Csere: Pál T. 1, Fekete B. 2, Mihálffy 2, Gerháth, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

MKC: Dányi – Katona 4, Hudák 2, Tilinger 6 (2), Horváth B. 5, Szarková 4, Hajtai 2
Csere: Ferenczi, Herczeg (kapusok), Holesová 1, Kellermann, Gyimesi, Bardi, Lancz 3
Vezetőedző: Bognár Róbert

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-1; 13. p.: 6-8; 21. p.: 12-9; 28. p.: 13-13; 33. p.: 16-15; 40. p.: 17-19; 48. p.: 22-22; 54. p.: 24-26

A K&H női kézilabdaliga 19. fordulójában csapatunk a Motherson-Mosonmagyaróvárt látta vendégül az Elektromos-csarnokban. A két együttes őszi mérkőzése 24-23-as hazai győzelemmel ért véget, és ezúttal is igen szoros meccsre volt kilátás.

Ezúttal mi kezdtük jobban a meccset, az 5. percben – Tóth Eszter gólját követően – már 4-1-et mutatott az eredményjelző. Hátra azonban nem dőlhettünk, mivel a vendégek alig egy perc alatt ledolgozták hátrányukat, sőt, a játékrész derekához közeledve már Bognár Róbert tanítványai vezettek két góllal (6-8). A folytatásban aztán – az ismét remek formában játszó Tóth Eszter vezérletével – visszavettük az irányítást, és három góllal elhúztunk (12-9). A szünethez közeledve sajnos ismét elfogyott az előnyünk, döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek (15-15).

A 33. percben, Dávid-Azari Fruzsina találatát követően ismét mi vezettünk – mint utólag kiderült, utoljára a mérkőzésen. Lassan átvette az irányítást a Mosonmagyaróvár, a játékrész során szinte végig egy-két góllal Bognár Róbert tanítványai vezettek. Hogy nem többel, az elsősorban az ismét kulcsfontosságú védéseket bemutató Győri Barbara érdeme volt. Sokat hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, de leszakítani nem hagytuk magunkat.

A hajrá ismét őrült izgalmakat tartogatott: alig egy perccel a végső dudaszó előtt a mieink támadhattak, Golovin Vlagyimir időt is kért. A támadásunk végén Pál Tamara lőtt, ám próbálkozása elkerülte a kaput, így a vendégekhez került a labda. Ezúttal Bognár Róbert kért időt – ekkor körülbelül 30 másodperc volt hátra. Hudák Emma utolsó lövése a blokkot érintve Győri Barbara kezében kötött ki, kapusunk azonnal indította a megiramodó Fekete Bozsanát, aki aztán Horváth Bernadett, Katona Flóra és a kapujából kirontó Herczeg Lili között a földre került. Hiába ugrott talpra egy emberként a hazai kispad, a játékvezetői páros szerint nem történt szabálytalanság, így 27-27-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Csapatunk legközelebb április 3-án, a DVSC otthonában lép pályára.



 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!