Atlétika
Krizsán Xénia

Főszerepben a fiatalok (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.01.15 Frissítve: 2016.01.17 Röplabda

Hollósy László lányai magabiztosan játszva, három szettben győzték le ellenfelüket.

A női röplabda NB I 15. fordulójában a Budaörsi DSE látogatott az MTK Budapest otthonába.

MTK Budapest – Budaörsi DSE 3-0 (–17, –11, –16)

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Kilyénfalvi, Török K., Hackl, Lutter Csere: Nagy F. (liberó), Cicic, Petőváry, Ludmán
Vezetőedző: Hollósy László

BDSE: Kolada, Schumicky, Farkas E., Szabó K., Imreh, Rácz M. Csere: Boller (liberó), Izsák, Czene, Szoboszlai
Vezetőedző: Szél Márta

A két rangadó közé ékelődött, pénteki mérkőzésnek az MTK Budapest volt az esélyese, még úgy is, hogy Józsa Zsuzsanna, Papp Orsolya, és Benkó Bettina kihagyni kényszerült azt. A házigazdák a negyedik helyről várták a találkozót, míg Szél Márta – az MTK Budapest korábbi vezetőedzője – együttese mindössze az Albrecht MVSC-MVSI-t előzi meg a tabellán.

Az első játszmában szinte végig vezetett az MTK Budapest, de leszakítani nem tudta ellenfelét a sok nyitásrontás miatt (bár ez utóbbival – szerencsére – a budaörsiek sem fukarkodtak). Ezzel együtt is dominált a hazai csapat, a vendégek nem tudtak mihez kezdeni Tamara Kmeziccsel, akin egyáltalán nem látszott meg a hétközi, betegség miatti kihagyás. Sőt! (25-17)

A második szettet ismét a kék-fehérek kezdték jobban, gyorsan el is húztak 5-1-re. Ezt követően még fel tudtak zárkózni a vendégek, azonban egyenlítésre, illetve fordításra már nem futotta erejükből. Kilyénfalvi Zsófia újfent bizonyította, megállja helyét a felnőttek között, az UTE elleni meccs után ismét remekül játszott. Részben ennek is köszönhető, hogy az MTK Budapest a szezon egyik legsimább játszmáját abszolválta a BDSE ellen. (25-11)

A harmadik szettben sem forgott veszélyben Hollósy Lászlóék győzelme, bár a vendégek eggyel jobban játszottak, mint egy játszmával korábban. A döcögős kezdést követően ismét domináltak a hazaiak, nehéz kiemelni bárkit is, de talán Török Kata volt leginkább elemében ebben a játékrészben, ütései megoldhatatlan feladat elé állították a budaörsieket. Az MTK Budapest a harmadik szettet, és ezzel a mérkőzést is simán megnyerték. (25-16)

Fontos, önbizalom-növelő győzelmet arattak Hollósy László lányai, akikre az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzése vár jövő hét pénteken, amikor is a Jászberényi RK otthonába látogatnak.

Hollósy László: – Örülök, hogy felvillantottunk egy-két olyan dolgot, amit edzésen gyakoroltunk. Nyilván az igazi próba a Jászberény, a Vasas, és a Kaposvár ellen lesz. De az mindenképpen pozitívum, hogy a fiatal játékosok odafigyeltek, és egyre többször megmutatták az oroszlánkörmeiket. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!