Atlétika
Magyari Zoltán

Fontos két pont Kispestről (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.03.30 Frissítve: 2017.03.30 Kézilabda

Harmadik idegenbeli győzelmét aratta az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

Kispest NKK – MTK Budapest 21-30 (10-13)
Soroksári Sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Herczeg, Südi

Kispest NKK: Brunner, Nenezics – Balog B. 10 (6), Szerző 5, Fundák, Trizno 3, Polics, Tamás K. 1, Vadász, Kosik, Petrovszki 2, Kiss K., Felső, Bárdi, Balogh V., Pintér Zs.
Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan

MTK Budapest: Abramovics, Hlogyik – Slakta 1, Háfra 4, Kovács G. 1, Dakos 1, Termány 7 (1), Szádvári 2, Tóth E. 2, Nyikolajenko 7 (2), Hosszu 2, Gorilszka 1, Márton G. 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 12, ill. 18 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3
A mérkőzés alakulása: 10. perc: 2-3, 15. p.: 4-7, 18. p.: 7-7, 28. p.: 8-13, 37. p.: 12-17, 47. p.: 15-22, 58. p.: 20-29

A K&H női kézilabda liga 18. fordulójában az MTK Budapest a sereghajtó Kispest NKK otthonába látogatott. A két együttes őszi meccsét 32-31-re Béki Nagy Bertalan tanítványai nyerték, így mindkét oldalon adott volt a motiváció: a hazaiak szerették volna megismételni októberi bravúrjukat, míg a vendégek vissza akartak vágni a hazai pályán elszenvedett vereségért.

A szerdai mérkőzést mindkét csapat rendkívül kapkodóan, pontatlanul kezdte, alig győzött bosszankodni a két mester. A félidő derekáig kellett várni, hogy a vendégek rendezni tudják soraikat, és háromgólos előnybe kerüljenek: ebben oroszlánrészt vállalt az ismét bravúrt-bravúrra halmozó Jelena Abramovics. A kispestiek azonban alig három perc alatt ledolgozták hátrányukat, ez pedig elsősorban a végül tíz gólig jutó, tavaly még az MTK Budapestet erősítő Balog Beáta érdeme volt. Szerencsére a fordításra már nem futotta a hazaiak erejéből, sőt, a kék-fehérek ismét át tudták venni a mérkőzés irányítását, így háromgólos vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben folytatódott a kék-fehér dominancia, az idő múlásával egyre nőtt a különbség a két csapat között, Golovin Vlagyimir tanítványai szépen, lassan le tudták rázni ellenfelüket. Árulkodó adat, hogy a vendégek összes mezőnyjátékosa gólt tudott szerezni a szerdai találkozón. A mérkőzés hajrájában Tóth Eszter – a DVSC-TVP elleni meccshez hasonlóan – a kizárás sorsára jutott, de ekkor már csak az volt kérdéses, hogy lesz-e tízgólos különbség a két csapat között.

Az MTK Budapest szerdai győzelmével fellépett a tabella nyolcadik helyére, és készülhet az április nyolcadikai, Érd elleni mérkőzésre.

Golovin Vlagyimir:Idegesen kezdtük a találkozót, sokat hibáztunk, de apránként sikerült ellépnünk a Kispesttől. Nem volt benne a mérkőzésben ekkora különbség, a második félidő közepén még nyitott volt a meccs, de a végét jobban bírtuk erővel.

Béki Nagy Bertalan:Először is szeretnék gratulálni az MTK-nak a győzelemhez! Egyet kell értsek Vovával: a különbség nagyobb lett, mint ami a játék alapján indokolt lett volna, bár a kapuban mindenképpen jobb volt az MTK, mint mi, és ez sokat jelentett. Csak egy ideig sikerült akadályt képeznünk az ellenfél előtt.

Fontos két pont Kispestről (GALÉRIA)

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!