Atlétika
Nemes Rita

Fontos három pont

Publikálva: 2020.05.16 Frissítve: 2020.05.16 eSport

Nagy lépést tettek esportolóink a továbbjutás felé.

A WFL Esport legyőzése után rögtön következett a CA Bizerint elleni találkozó. A felállásban egy változás történt, a gólpasszt adó Jakab helyett Balásfalvi játszott.

CA Bizertin–MTK Budapest Esport 1–3

MTK Budapest Esport: Bíró – Mihály, Fehér, Tóth – Vári, Nyári, Kaszab, Balásfalvi – Rácz – Vajai, Majorosi

A mérkőzést remekül kezdtük. A 3. percben jártunk, amikor Vajai ugratta ki Majorosit, aki gólra váltotta az indítást. (0–1) 6 percet kellett várni az újabb találatra, ismét Vajai asszisztált. Majorosi az ellenfél tizenhatosánál szerzett labdát, Vajainak passzolt, támadónk az üresen érkező Várinak továbbított, akinek közelről már nem volt nehéz dolga. (0–2)

A 16. percben jártunk, amikor Majorosi ismét a kapussal szemben találhatta magát, azonban önzetlen szeretett volna lenni, és Vajaival gólt rúgatni, azonban az akció így ütemét vesztette, és a védők szerelni tudtak. 10 perccel később azonban sikerült Vajainak betalálnia Balásfalvi átadását követően. (0–3)

Az első félidő hosszabbításában Fehér fejelte le a szögletet Balásfalvinak, azonban a tunéziaiak kapusa hárítani tudta a kísérletet. A lejátszott 45 perc alatt hét próbálkozásunk volt, amiből a három szerzett gól jó helyzetkihasználásra utal.

Az 50. percben Firas indult Mihály és Fehér között, és a sebességét kihasználva meg tudta előzni védőinket, és pontos lövéssel be is vette Bíró kapuját. (1–3)

A 70. minutumban Rácz és Majorosi játszott össze, de az akció végén támadónk lesen tartózkodott, így gólja érvénytelenítve lett. Hibátlan volt az indítás utáni kapáslövése. Kilenc perccel később Vajai kiszorított szögből próbálkozott, miután egyedül volt kék-fehér mezesként a tizenhatoson belül. A helyzetből szögletet tudott kihozni, ami elegendő volt.

A harmadik helyen álló Saint Wolves az utolsó két találkozóján vereséget szenvedett, ami azt jelenti, hogy öt ponttal megelőztük őket. Két forduló van hátra, így joggal reménykedhetünk abban, hogy továbbjutunk az egyenes kieséses szakaszba. 

A találkozó ITT tekinthető meg.

A tabella jelenlegi állása: (csapatunk 16 ponttal áll. Az eredményeket számontartó oldal még nem frissítette a táblázatot)

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!