Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Fontos győzelmet arattunk

Publikálva: 2020.01.30 Frissítve: 2020.01.30 Kosárlabda női

Mindegyik negyedet hoztuk a Sportdarázs ellen.

Női amatőr NB I piros csoport, 13. forduló
MTK Budapest–Sportdarázs 64-47 (17-14, 11-10, 20-14, 16-9)
MTK Budapest Kosárlabda Csarnok
statisztikai lap

Női kosárlabdacsapatunk több mint két hét szünet után lépett újra pályára az amatőr NB I 13. fordulójának mérkőzésén. Nem készülhettünk zavartalanul az összecsapásra, hiszen együttesünkből sokan vírusos fertőzéssel bajlódtak a hét elején.

Ennek ellenére nem kezdtük rosszul a meccset, az első hét percben tapadtunk az ellenfélre, majd a 8. perc elején Gróf Tímea büntetőivel át is vettük a vezetést, amelyet a negyed végére három pontra növeltünk (17-14).

A második periódusban is tartottuk az előnyt, ám lerázni nem tudtuk a soproniakat, így négy pont volt a fórunk a nagyszünetben (28-24).

A térfélcsere után kezdett beindulni a támadójátékunk, a védekezésünk pedig továbbra is remekül működött, a negyedik negyed előtt már kétszámjegyűre duzzadt az előnyünk (48-38).

Az utolsó felvonás elején már 14-gyel vezettünk, innen pedig nem volt visszaút a darazsak számára, végül magabiztos, 17 pontos sikernek örülhettünk.

Nagy Dóra:Nehézkesen indult a találkozó, hiszen sokan betegséggel bajlódtak a csapatunkból az utóbbi időben, ezért is örülök nagyon a mai győzelemnek. Eddig ugyanannyi nyert meccse volt a bajnokságban a Sportdarazsaknak, mint nekünk, tehát fontos összecsapás volt ez számunkra. Azt gondolom, azért nyertük meg mi a találkozót, mert hamarabb magunkra találtunk az enervált kezdés után, mint a vendégek. A remek védekezésünk után igyekeztünk gyorsan befejezni a támadásainkat, ez a második játékrészben remekül működött.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!