Kézilabda
Porobic Zoé

Fontos győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.01 Frissítve: 2017.10.01 Labdarúgás

Nehezen, de elhoztuk a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

KBSC – MTK Budapest 0-1 (0-0)

Tiszaújvárosi Sportközpont, 700 Néző

Vezette: Molnár Attila (Böcskei, Bede, Hofbauer)

Sárga lap: Gengeliczki (22.), illetve Constantinescu (27.), Lőrincz (79.)

Gólszerző: Torghelle (81.)

KBSC: Somodi – Palmes (Tóth, 78.), Heil, Belényesi, Lőrincz (Sütő, 82.) – Constantinescu (Kristófi, 60.), Sigér, Kovács, Takács, Mikló – Boros

Vezetőedző: Vitelki Zoltán

MTK Budapest: Demjén – Bori, Balogh, Gengeliczki, Deutsch – Farkas (Gera, 61.), Vass Patrik, Vass Ádám, Kanta (Katona, 73.) – Korozmán (Lencse, 73.), Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a bajnokság meglepetéscsapatához, a Kazincbarcikához látogattunk. Az első 15 percben csak kóstolgatták egymást a csapatok, mindkét együttes stabilan védekezett, a labdát viszont többnyire mi tartottuk.

Az első említésre méltó helyzetünk a 17. percben adódott, amikor Korozmán ugratta ki Torghellét Demjén kirúgása után, de rutinos csatárunkat beérték mielőtt lőhetett volna. A hazaiak legaktívabb játékosa Takács volt, aki többször is megkínálta Demjént távolról, de kapusunk mindegyik kísérletnél a helyén volt.

Fiatal hálóőrünk többször remekül jött ki a kapujából, így amikor mögénk került a Barcika, akkor sem tudtak helyzetig eljutni. A 42. percben rezgett először a háló, amikor Vass Patrik gyönyörű kapufásgólt lőtt, de lesen volt, így érvénytelenítette Molnár a találatot. A játékrész hátralévő részében újabb lehetőség már nem alakult ki, így döntetlennél fordultak a csapatok.

A második játékrész elején sem sokat változott a játék képe. Továbbra is többet tartottuk a labdát, de helyzetig nagyon nehezen tudtunk csak eljutni a Barcika kemény védekezése ellen. A találkozó hajrájára Feczkó Tamás Gerát, Katonát és Lencsét is pályára küldte, akik mindannyian jól szálltak be a mérkőzésbe.

A gólhoz legközelebb Bori és Farkas szólója után jutottunk, de az utolsó pillanatban mindkét alkalommal tisztázni tudtak a borsodi hátvédek. A 81. percben viszont jött a mindent eldöntő gól: Torghelle csapott le a labdára egy borzasztó barcikai hazaadás után, majd elfejelte Somodi mellett, amit utána a kapuba kísért.

Az utolsó tíz percben taktikusan játszottunk és nem engedtünk területet a Kazincbarcikának, így 1-0-ás győzelemnek örülhetünk a harmadik helyezett ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!