Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Folytatódik a tavaszi hadjárat

Publikálva: 2017.04.15 Frissítve: 2017.04.15 Kézilabda

Mosonmagyaróvárról is két ponttal távozott az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

Mosonmagyaróvári KC SE – MTK Budapest 18-25 (9-9)
UFM Aréna, 950 néző
Vezette: Hargitai, Markó

MKC SE: Szemerey, Wéninger – Hajtai 1, Csala 1, Töpfner, Vukojevics 2, Kopecz 1, Gyimesi 1, Bouti 2, Dombi 3, Élő, Bízik 6 (3), Bardi, Katona, Gerháth 1
Vezetőedző: Varga József

MTK Budapest: Abramovics, Hlogyik – Tóth E. 2, Nyikolajenko 1 (1), Szádvári 3, Slakta 2, Horváth D., Márton G., Kovács G. 1, Dakos 3, Hosszu, Háfra 6, Gorilszka 3, Frankovics 4
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 2-2, 14. p.: 4-4, 22. p.: 6-8, 31. p.: 10-9, 38. p.: 10-14, 46. p.: 11-19, 51. p.: 16-21

A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában az MTK Budapest a Mosonmagyaróvári KC SE otthonába látogatott.

Mindkét csapat pozitív előjelekkel várhatta a sorsdöntőnek ígérkező, nagypénteki összecsapást: Varga József együttese Debrecenben tudott nyerni, míg a kék-fehérek az Érd ellen szereztek pontot. A vendégek esélyeit mindenesetre jelentősen rontotta, hogy Golovin Vlagyimir betegség miatt nem számíthatott Termány Ritára, aki visszatérése óta a fővárosiak egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát.

Talán épp a nagy tét miatt, mindkét együttes rendkívül sok hibával, kapkodóan kezdte a mérkőzést. A kék-fehérek védekezése nagyjából már a kezdetektől rendben volt, mégsem tudták lerázni ellenfelüket, mivel támadásban túl sok labdát vesztettek. A játékrész derekán úgy tűnt, mégis meg tudnak lépni a vendégek, de végül 9-9-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

Bár a második félidő legelején Varga József együttese szerzett vezetést, ezt követően az MTK Budapest magához ragadta a kezdeményezést: Golovin Vlagyimir tanítványai 5-0-ás rohammal le tudták szakítani ellenfelüket. A fáradni látszó mosonmagyaróváriak ekkor Bízik Réka révén még szépíteni tudtak, azonban a kék-fehérek újabb öt góllal végképp eldöntötték a találkozót. Külön öröm, hogy Lana Frankovics hosszú kihagyás után ismét be tudott találni, nála csak a rendkívül aktívan játszó Háfra Noémi volt eredményesebb az UFM Arénában.

Az MTK Budapest újabb győzelmével megszilárdította helyét a tabella nyolcadik helyén, innen várhatja a következő, Alba Fehérvár KC elleni mérkőzését.

Golovin Vlagyimir:Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen a bajnokság végéhez közeledve minden pont fontos lehet. Az elején még nagyon izgultunk, a támadójátékunk sem volt az igazi, de a védekezésünk rendben volt akkor is. Akkor nyugodtunk meg kicsit, amikor sikerült négy góllal meglépni. A mérkőzésen egyébként az is sokat jelentett, hogy nekünk hosszabb volt a kispadunk, míg a hazaiak küzdenek a sérültjeik hiányával.

Varga József: Ez a mérkőzés akkor dőlt el, amikor a 10-9-es vezetésnél három technikai hibát vétettünk és pontatlanul fejeztük be a támadásainkat. Az MTK ezzel szemben tudott egy 5-0-s szériát produkálni. Innen már nem volt visszaút. A kulcsjátékosaink sajnos meg sem tudták közelíteni azt a teljesítményt, amit Debrecenben nyújtottak. Átlövések nélkül a mai kézilabda pedig nem működik. Nem maradt területe a szélső és beállós játékosoknak, így pedig könnyű dolga volt az ellenfelünknek. Ráadásul én úgy gondolom, hogy csak egy női csapat képes arra, hogy egy héten belül a mennyből a pokolba kerüljön.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!