Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Folytatódik a sorozat: újabb magabiztos sikert arattunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.10 Frissítve: 2019.11.10 Labdarúgás

A Siófokot is legyőztük, így zsinórban kilencedik alkalommal nyertünk a bajnokságban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt.

MTK Budapest–BFC Siófok 3-0 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1651 néző
Vezette: Antal Péter (Bede Tamás, Ország Péter, Gaál Ákos)
Gólszerző: Lencse (9.), Deutsch (36.), Vass P. (78.)
Sárga lap: Tajthy (53.)
Kiállítva: -

MTK Budapest: Somodi - Fülöp, Cseke, Varju, Deutsch - Kata, Mezei (Kanta, 81.), Palincsár - Katona, Lencse (Simon, 82.), Szatmári (Vass P., 65.)
Vezetőedző: Michael Boris

BFC Siófok: Hutvágner - Csilus, Lorentz, Bora, Jánvári - Tajthy, Horváth A. - Horváth P. (Réti, 85.), Szakály, Balogh (Bencze, 46.) - Magasföldi (Zamostny, 46.)
Vezetőedző: Gál István

Az eltiltott Baki Ákos mellett Pintér Ádám sem volt bevethető a védelemben, így Cseke Benjáminnal a hátsó alakzatunkban kezdődött el a Siófok elleni mérkőzés. A vendégek aktívan kezdtek, de aztán magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, majd éltünk az eséllyel: a 9. percben a siófokiak egymást rúgták meg a labdával, ami így üres területre pattant, Lencse reagált a leggyorsabban, és 30 méterről ballal a tizenhatosnál visszamozgó kapus mellett a kapuba helyezte a labdát (1-0).

A folytatásban inkább a mezőnyben zajlott a játék, majd megdupláztuk előnyünket: a 36. percben Deutsch Bence állt a szabadrúgáshoz letett labda mögé, és tökéletes technikával a bal alsó sarokba lőtt 26 méterről (2-0). 

Volt még lehetőségünk, a 41. percben Szatmári éles szögből lőtt, a kapusról kijövő labdáról Katona centikkel maradt le, majd a túloldalon Somodi védett egy siófoki akció után, így 2-0-al fordultak a csapatok.

A második játékrész Horváth veszélyes lövésével indult, amelyet Somodi fogott magabiztosan.

Nem sokkal később lezárhattuk volna a meccset: Lencse kapott hajszálpontos labdát Mezeitől, elfektette védőjét, és a második hullámban érkező Szatmári elé passzolt, ő azonban bal belsővel nem találta el elég jól a labdát, így Hutvágner fogta azt.

Nagy helyzettel válaszolt a Siófok: Jánvári került lövőhelyzetbe, 9 méterről tüzelt is ballal, Somodi azonban óriási bravúrral mentett. 

Ezt követően sorra jöttek a hazai lehetőségek: a 72. percben Katona tálalt Vass elé, akinek lövésébe beleléptek, majd 3 perccel később Mezei bombázott 22 méterről, a léc alól kellett kiütnie Hutvágnernek a labdát. Ezt újabb helyzet követte: Mezei szögletére Deutsch robbant középre, fejese elkerülte a kaput.

A 78. percben azonban már semmi nem mentette meg a Siófokot az újabb kapott góltól: Palincsár tálalt a jobbról középre futó Vass lábára, aki kapásból a jobb alsóba bombázott (3-0).

Az állás már nem változott, ezzel zsinórban kilencedik alkalommal nyertünk, veretlenségi sorozatunk pedig már 14 forduló óta tart. Újabb sikerünkkel magabiztosan, 5 pontos előnnyel vezetjük a tabellát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!