Atlétika
Krizsán Xénia

Fölényes győzelem a Sopron ellen

Publikálva: 2015.02.01 Frissítve: 2015.02.01

Bár sokáig jól tartotta magát a Soproni MAFC-NYME az MTK Törökbálint elleni mérkőzésen, a jobb fizikumú hazai csapat bedarálta a vendégeket, és végül nagy különbséggel győzött.

A szokottnál kevesebb néző jött el – a tabellán az ötödik helyen álló – Soproni MAFC elleni mérkőzésre, de a „B-közép" ezúttal is szívvel-lélekkel segítette az MTK Törökbálint csapatát. És, hogy ne unatkozzanak a szurkolók, a hazaiak gondoskodtak arról, hogy sokáig izgalomban tartsák őket.

A meccs első jeleneténél, amikor a soproni Berneczei teljesen szabadon dobhatott triplát, egy (az aranycsapatról szóló) Hofi idézet kosárlabdára módosított változata juthatott eszünkbe: „Nézd már, ez bedobja. Pedig itt álltam..” De aztán Horváth Kristóf is hárompontossal nyitott, és bár utána megint a SMAFC volt eredményes, Wehner Zoltán gyors öt pontjával átvetta a vezetést a hazai csapat (8-5). Viszont a vendégek egyre-másra kihasználták az MTK védekezési hibáit, és a támadásaik is elég nyögvenyelősek voltak. Két perccel a negyed vége előtt, Balogh kosarával három ponttal a soproniak vezettek (14-17). A periódus zárása jól sikerült az MTK-nak, Bihari Máté két kosarával és Spiriev Olivér találatával, ha csak két ponttal is, de vezetést szereztek az első negyed végére (22-20).

Amikor a második etapot négy hazai pont nyitotta (26-20). Vendégeinek ez nem tetszett és Nagy, majd Balogh révén felzárkóztak (26-25). Még jó, hogy Wehner megint betalált kintről, és bár közben a vendégek is gyűjtögették a pontokat, Jakab Péter hárompontosával megint lélegzetvételnyi előnyhöz jutott Szarvas Gábor együttese (36-30). Nagyjából ez is maradt a különbség, a félidőben öt pontos előnyt könyvelhettek el a törökbálintiak (42-37).

Na, majd most megindulunk – mondogatták a szurkolók a szünetben, de csak nem akart igazán beindulni a gépezet. Bár Bihari találatával 48-41-re alakult az állás, utána zsinórban hét vendégpont következett, és máris egál volt a meccs (48-48). Aztán szinte pillanatok alatt 7 pontos előnyt szereztek a vendéglátók (58-51), de a különbség csak nem akart nőni, sőt a záró szakasz előtt megint csak öt pont volt a fórjuk (60-55).

A negyedik negyedben aztán végre lendületbe jött a kék-fehér henger. És ez legfőképpen annak köszönhető, hogy a védekezésük olyan volt, amilyennek lennie kellett volna korábban is. Bihari, Wehner és Jakab szórták a kosarakat, Bíró Bence is betalált kétszer, a Góliátok csatájában pedig Baross Kristóf egyre másra legyűrte Csaplár-Nagy Arnoldot. A nagy intenzitású védekezés meg is hozta az eredményét, és a csapatok közötti edzettségi különbség is kiütközött a negyedik negyedben. Ennek köszönhetően végül simán, 22 pontos különbséggel győzött az MTK Törökbálint.

MTK Törökbálint - Soproni MAFC-NYME  90-68 (22-20, 20-17, 18-18, 30-13)

Szarvas Gábor, vezetőedző (MTK Törökbálint): – Nem volt könnyű mérkőzés, mert nem voltunk mentálisan jó állapotban. „Úriemberesen” kosárlabdáztunk a mérkőzés nagy részében, hagytuk az ellenfelet érvényesülni. Ahhoz pedig elég jó csapat a Sopron, hogy ezt könyörtelenül ki tudja használni. Egyedül Wehner Zoltán volt, aki a pályán töltött ideje alatt végig tökéletesen koncentrált és nagyon jó teljesítményt nyújtott. A következő fordulóban a csoport utolsó helyén álló Vasas ellen játszunk, és szeretném, ha bajnokaspiránshoz méltó teljesítményt mutatnánk be a sereghajtó otthonában.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!