Atlétika
Nemes Rita

Férfi kosárlabdacsapatunk idegenben kapott ki a Nyíregyházától

Publikálva: 2021.01.18 Frissítve: 2021.01.18

Nem sikerült csodát tenni a bajnokesélyes ellen.

NB I/B piros csoport, 16. forduló
Hübner Nyíregyháza Blue Sharks–MTK ELITE Basket 87-59 (24-10, 26-17, 17-14, 20-18)

Statisztika

Férfi kosárlabdacsapatunk a bajnokság 16. fordulójában a listavezető Nyíregyháza otthonában lépett pályára. A vendéglátók hamar megmutatták, ki a találkozó esélyese, és öt perc után már tíz ponttal vezettek, az első negyed végén pedig 24-10-et mutatott az eredményjelző.

A második periódusban tovább nőtt a hazai fór, félidőben már 23 pont volt a hátrányunk. A térfélcsere után valamelyest rendeztük a sorokat, a harmadik negyedet három, a negyediket pedig két ponttal nyerte a hazai alakulat, így 87-59-es vereséggel zártuk a játéknapot.

Horváth Balázs, vezetődező: – Először is gratulálok a nyíregyházi csapatnak és kívánom nekik, hogy jussanak fel az A-csoportba és érjék el az összes céljukat. Ami a mai mérkőzést illeti, a mi klubunknak az a filozófiája, hogy a fiatal magyar kosárlabdázóknak játéklehetőséget tudjunk biztosítani, és légiós nélkül versenyezzünk a bajnokságban. Fiatal játékosainknak óriási lehetőség, hogy ilyen csapat ellen játszhatnak. Elég sok időt tölthettek a pályán, és megtapasztalták, hogy milyen a kitűnő fizikai állapotban lévő Nyíregyháza ellen kosarazni. Így lehet megtanulni, hogy lehet megragadni a felnőtt bajnokságban. Ezt a munkát fogjuk folytatni, tudjuk, hogy a mai mérkőzésnek nem mi voltunk az esélyesei. Jönnek olyan találkozók a következő időszakban, melyeket szeretnénk megnyerni, és továbbra is az a célunk, hogy megpróbáljuk kiharcolni a bentmaradást. A csapategységünk rendben van, a tapasztaltabb játékosok rengeteget segítenek a fiataloknak.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!