Atlétika
Krizsán Xénia

Férfi kosárlabda: Idegenben győztünk a TF-Budapest ellen

Publikálva: 2021.04.04 Frissítve: 2021.04.04

Igazi csapatként küzdve sikerült megnyernünk a 9-14. helyért folytatott rájátszás párharcának első találkozóját.

TF-Budapest–MTK-Elite Basket 74-82 (23-21, 20-15, 8-23, 23-23)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
vezette: Sallai István József, Gaál István Tamás, Gergely Csaba

Nagyon jól kezdtünk, és sokáig vezettünk, azonban a szakasz utolsó percét elrontottuk, és 23-21-es hazai vezetéssel zárult az első etap. A második negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, de jobbára a TF-BP járt kicsit előrébb. A játékrész végén, a dudaszó előtt bedobott triplának köszönhetően 43-36-os hazai vezetésnél mentek a felek az öltözőbe.

A térfélcsere után feljavult a játékunk, és fantasztikus harmadik negyedet produkáltunk. Remekül működött a védekezés és a támadások is hatékonyan mentek. A zárójátékrész előtt nyolc ponttal vezettünk (51-59). Sajnos két perc alatt leadtuk az előnyünket, így egállal mentünk a végjátékba.

A hajrában nagyon koncentráltan, remekül védekezve kosárlabdáztunk, ami meghozta sikert, és nyolc ponttal megnyertük a két győzelemig tartó párharc első mérkőzését.

A következő összecsapást szerdán rendezik Törökbálinton.

Horváth Balázs: – Sokat készültünk erre a párharcra, és nagyon boldogok vagyunk, mert sikerült megnyernünk ezt a rendkívül fontos mérkőzést. Játékosaink előtt le a kalappal, érzik a helyzet komolyságát, becsülettel, és szívvel-lélekkel küzdenek. Semmi több nem történt: 1-0 ide. A párharcot le kell zárni, ami legalább akkora feladat, mint az első mérkőzést megnyerni. Ebben a szezonban már nem szeretnénk visszamenni a Sport 11-be.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!