Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Férfi kosárlabda: a Vasas 18 ponttal legyőzte az MTK-Elite Basket csapatát

Publikálva: 2021.02.20 Frissítve: 2021.02.20

Az NB I/B piros csoportjában utolsó MTK-Elite Basket 83–65-ös vereséget szenvedett a Vasas Akadémiától.

A Horváth Balázs vezette férfi kosárlabdacsapatunk három győzelemmel és tizenhét vereséggel az NB I/B piros csoportjának tabelláján jelenleg az utolsó helyen szerénykedik. A dobogós Vasas Akadémia elleni mérkőzés pedig sajnos csak ráerősített erre a szomorú tényre.

Már az első negyedben kijött a különbség a két együttes között, a Vasas harminc pontot szórt, bár ekkor még a mieink is csak hat egységgel voltak lemaradva (30–24). A folytatásban ráadásul sikerült az MTK-Elite Basketnek fogást találnia a nagyobb játékerőt felvonultató riválison. A második etapban emberfogásról zónavédekezésre váltottunk, aminek köszönhetően stabilizáltuk a védekezésünket. Ez az eredményben is megmutatkozott, elvégre az ellenfél fele annyi pontot sem dobott, mint az első játékrészben, jóllehet, a nagyszünetre így is négypontos előnnyel vonulhattak a hazaiak (42–38).

A harmadik negyedben a meglepetés illata is benne volt a levegőben, hiszen a mi javunkra nyílt nagyobbra az olló: ezt a tíz percet már hét ponttal nyertük meg (57–60), ami több mint biztató az előzményeket figyelembe véve. Csakhogy a Vasas jobban bírta a végét: a mindent eldöntő negyedben valósággal kiütött minket. Huszonhat pontot szórtak, miközben csak ötöt engedtek a saját kosarukba. Így a végére a meccs összképét tekintve talán kissé túlzó, 18 pontos Vasas-győzelem született (83–65).

Faragó Péter, a Vasas Akadémia edzője: – Gratulálok a sajátjaimnak a győzelemhez, az MTK-nak pedig azért, mert úgy gondolom, hogy feljövőben vannak és mindent megtettek, amíg bírták erővel. Mi egy kicsit nehezen indultunk be, de az elmúlt két-három meccsen is így volt. Ez most egy nehezebb szülés volt, de nyertünk és a végére kialakult az a különbség, aminek már az első félidőben ki kellett volna. Ez most a lényeg, s készülünk a következő mérkőzésekre.

Horváth Balázs, az MTK-Elite Basket edzője: – Szeretnék gratulálni a Vasas csapatának, hiszen kedden mérkőzést játszottak a Baja ellen idegenben, ennek ellenére frissebbek tudtak lenni mint mi. A védekezésük döntötte el a mai mérkőzést. Sikerült a ritmusukat megtörni az emberfogás utáni zónavédekezéssel, ami ellen nehezen találták az ellenszert. Támadásban azonban a hibáikat nem tudtuk kihasználni, s az döntötte el a mérkőzést, hogy a Vasas nagyon szépen védekezett. Mi dolgozunk tovább és próbálunk felkészülni a playoutra, a Vasasnak pedig nagyon sok sikert, illetve kívánom, hogy játszanak döntőt ebben a szezonban.

VASAS AKADÉMIA – MTK-ELITE BASKET 83–65 (30–24, 12–14, 15–22, 26–5)
Pontszerzőink: Jakab Péter 18/9 pont, Takács András 15/3, Bognár Mátyás 12/12, Spiriev Artemon Bendegúz 5/3, Farkas Sándor Dániel 5/3, Veres Gáspár Dömötör 3/3, Juhász Kájusz 3/3, Láncos Krisztián 2, Dobos Márk 2.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!