Atlétika
Szabó Beatrix

Férfi kosarasaink szoros mérkőzésen alulmaradtak a MAFC ellen

Publikálva: 2021.01.28 Frissítve: 2021.01.28

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában hazai pályán fogadta a tabella utolsó helyén álló MTK-ELITE Baske a nyolcadik pozícióban tanyázó MAFC-ot; szoros mérkőzésen kosarasaink elszenvedték szezonbeli tizennegyedik vereségüket.

A MAFC elleni, hazai pályán játszott másodosztályú találkozó első percei vendégfölényt hoztak, míg az MTK részéről Takács András gyűjtögette a pontokat. A negyed közepére csapatunk utolérte ellenfelét, Jakab Péter kosarával pedig már a vezetést is átvette (15–14). A játékrész végül döntetlennel ért véget 19–19.

A második tíz perc nem indult jól az MTK-nak, több mint négy percig nem született kék-fehér találat, a kosárcsendet végül Takács törte meg, de addigra már tíz pont volt a különbség (19–29). A folytatásban Horváth Balázs együttese megkezdte a felzárkózást, Jilling Lászlónak köszönhetően a félidőben csak két pont volt a differencia (34–36).

A nagyszünet után felváltva estek a kosarak, majd Polgárdy Ádám találataival újra nőtt a különbség a két csapat között (41–51). Később hazai oldalról Takács, Farkas Sándor, és Jelling szórta a pontokat, a MAFC-ból elsősorban Tóth Péter volt eredményes, a negyed végén 60–69 állt az eredményjelzőn.

A zárófelvonás sem kezdődött jól az MTK szemszögéből: a vendégek Tóth és Polgárdy találataival tovább növelték előnyüket, (67–82). A negyed derekán Jelling és Dobos Márk tripláival utolsó rohamot indítottunk, amely által tíz pont alá csökkent a különbség, de Tóth büntetői és Polgárdy duplája gátat szabott a vérmesebb kék-fehér reményeknek. A nagy küzdelmet hozó találkozón végül a MAFC 92–85-re nyert.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a 30 pontig jutó Takács András volt.

MTK-ELITE Basket–MAFC 85–92 (19–19, 15–17, 26–33, 25–23)
Takács András 30/6, Jilling László 24/18, Láncos Krisztián 9, Farkas Sándor Dániel 8/6, Dobos Márk 6/6, Bognár Mátyás 5, Jakab Péter 3/3, Juhász Kájusz, Bagi Donát

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!