Atlétika
Nagy Marcell

Fényesítene az érmeken

Publikálva: 2020.05.08 Frissítve: 2020.05.08 Karate

Klubunk karatékája, Hárspataki Gábor töretlenül készül a világbajnokságra és az olimpiára.

A karantén alatt szigorú szabályokat betartva, csupán három-négy sportolóval dolgozunk együtt, és edzés után egyből megyünk is haza – kezdi Hárspataki Gábor a koronavírus-járvány okozta felkészülési időszakról. – Örültem neki, hogy legalább tudtunk normálisan dolgozni, és fenn tudtunk tartani a formát. Olyan volt picit ez a ciklus, mintha edzőtábor lett volna. A lehetőségeket figyelembe véve jól jöttünk ki belőle, megfelelően tudtunk dolgozni.

Ugyan az edzésmunkát el tudta végezni a 24 éves sportoló, természetesen neki is hiányzott a normális életvitel.

– Közvetlen ember vagyok, tehát hiányoznak a barátaim, de szerencsére a sporton belül is számos emberrel jó kapcsolatot ápolok. Szeretnék már kimenni az utcára, akár a városba, akár vidékre, vagy megyén belül elsétálni a barátnőmmel valahova.

Hársi nem örült az olimpia elhalasztásának, de próbálja derűlátóan felfogni a jelenlegi helyzetet, és előre tekinteni.

– Szomorú voltam, hogy elhalasztották az ötkarikás játékokat, de mindenben a pozitívumot keresem, és így több időm van felkészülni a kvalifikációs versenyekre.

Arról is kérdeztük, hogyan tekint vissza arra az útra, amit 2017 májusa óta bejárt, hiszen ekkor állhatott először dobogóra kontinensviadalon.

– 18 évesen szereztem az első nemzetközi érmemet Premier League versenyen, utána jött a 2017-es Európa-bajnoki bronzérem Törökországból. Úgy érzem, sokat sikerült azóta fejlődni: egy évvel később ezüstérmet nyertem az Eb-n, majd dobogóra állhattam az Európa-játékokon is. Nagyon büszke vagyok ezekre az eredményekre, de ezt szeretném még fokozni, és még szebb érmet szerezni a világbajnokságon, majd az olimpián is.

Zárásként Gábor elmondta, miként nézhet ki a 2020-as versenynaptár.

– Biztosat még nem tudunk, de szeptemberben a Budapest Opent valószínűleg megrendezik. Elméletileg novemberben, Dubajban lesz a világbajnokság, de nem biztos, hogy ezt tető alá hozzák. Még egyelőre nem kaptunk konkrétumot, de addig is maximális erőbedobással készülünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!