Vívás – kard
Szatmári András

Fenn kell tartani a motivációt!

Publikálva: 2020.07.16 Frissítve: 2020.07.16 Cselgáncs

A felnőtt és a junior cselgáncsválogatott mellett a legjobb ifik is Tatán készülhettek múlt héten; az MTK Budapest színeit öt sportoló képviselte.

Rendhagyó módon július elején nem nemzetközi tábort rendezett a tatai edzőközpontban a felnőtt cselgáncsválogatott; a koronavírus-járvány miatt ezúttal csak magyarok vettek részt az összetartáson. A legjobbak mellett a komplett junior nemzeti együttes és a kiemelkedő ifi versenyzők dolgozhattak együtt, így az MTK Budapest összes utánpótlás-válogatott dzsúdósa ott lehetett.

– Eddig úgy nézett ki, hogy a külföldi csapatok mellett a legjobb felnőttek és juniorok dolgoztak Tatán. A szövetség jó döntést hozott azzal, hogy más országból nem is hívott versenyzőket, elvégre eljönni sem tudtak volna. A fiatalabbak közül is meghívták a legeredményesebbeket. Ez természetesen jó nekik, hiszen láthatják, miként dolgoznak a hazai klasszisok, tisztában lehetnek azzal, meddig kell eljutniuk. Száztíz dzsúdóst hívtunk meg, s nagyjából mindenki eljött. Remek hangulatú volt a tábor, kiválóan dolgozott mindenki – meséli cselgáncsszakosztályunk vezetőedzője, Pánczél Gábor, aki egyben a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya.


A táborban a 16 éves Kalász Ádám volt a legfiatalabb MTK-s, rajta kívül Boros Iván, Rajkai Róbert, az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland és a felnőtt-vb-második Tóth Krisztián képviselte színeinket. Üveges Attila sérülés miatt nem utazhatott.

– Sajnáltam, hogy a többiek nem jöhettek el, ugyanakkor a válogatott keretedzések elrajtoltak, azokon már részt vehetnek. A munkát keményen folytatjuk, nem hagyjuk megtörni az ott megkezdett intenzitást. Napi két edzéssel, gőzerővel készülünk a nem tudni, mikor rendezendő, s egyáltalán valóban megtartandó versenyekre. Reméljük, hogy heteken belül letisztul a kép a programot illetően.

Pánczél nem szeretné azt sem, hogy különféle módszerek segítségével próbálja fenntartani a cselgáncsozók motivációját.

– Például elengedem őket az elfoglaltságaikra; legyen szó a jogosítvány megszerzéséről, nyelvvizsgára való felkészülésről, nyaralásról vagy nyári munkáról. A program nincs olyan szinten letisztulva, mint amikor különböző erőpróbákra készülünk, most belefér a technikai hiányosságok javítása és az apróbb hiányosságok korrigálása. Semmi esetre sem szabad unalmassá válnia az edzéseknek; arra törekszem, hogy apróbb, új kihívásokkal találkozzanak a sportolók – csak ily módon lehet átvészelni az erőpróbák hiányát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!