Tenisz
Fucsovics Márton

Félúton (GALÉRIA + VIDEÓ)

Publikálva: 2017.04.22 Frissítve: 2017.04.22 Röplabda

Megvan az első győzelem a kettőből.

MTK Budapest – UTE 3-1 (–24, 20, 19, 20)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző
Vezette: Tillmann, dr. Árpás

MTK Budapest: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter L., Papp O., Petőváry
Csere: Hajek-Nagy (liberó), Tímár E., Kilyénfalvi, Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

UTE: Miklai, Ancsin, Headen, Bezsandolszka, Háfra, Dégi
Csere: Kötél (liberó), Juraszik, Lutter E., Nagy V., Császár N.
Vezetőedző: Valics György

A női röplabda NB I ötödik helyének megszerzéséért csapott össze péntek este a MTK Budapest és az UTE. A két együttes mindkét, egymás elleni mérkőzését Alberto Salomoni tanítványai nyerték az alapszakaszban, azonban a keretek erősségét, illetve a korábbi eredményeket figyelembe véve mégis talán a lila-fehérek voltak a párharc esélyesei.

Az első játszmát a vendégek kezdték jobban, 4-1-re elhúztak, ám a kék-fehérek nem sokkal az első technikai szünetet követően fordítani tudtak. Ezt követően egészen a játékrész hajrájáig meg is őrizte előnyét Alberto Salomoni együttese, sőt, mikor Valics György 21-17-es állásnál másodszor kért időt, már úgy tűnt, lassan hátradőlhetnek a hazaiak. Azonban az Újpest két szettlabdát is hárítani tudott, jobban bírta az idegek harcát, így előnyből várhatta a folytatást (24-26).

A második szettet is Valics György lányai kezdték jobban, Alberto Salomoni már 2-5-ös állásnál időt kellett, hogy kérjen. Az olasz szakember szavai azonban nyitott fülekre találtak: az első technikai szünetben már a hazaiaknál volt az előny, amely rövid idő leforgása alatt kilencpontosra nőtt. Bár a játszma végéhez közeledve sokat faragott hátrányából az UTE, a kék-fehérek végül simán egyenlíteni tudtak (25-20).

A harmadik játszma álomszerűen kezdődött – már ami a hazaiakat illeti: Valics György hiába kért időt 4-0-ás hátrányban, az első technikai szünetig mindössze egy pontot tudtak szerezni tanítványai. Ezt követően szépen, lassan elkezdett felzárkózni a vendégcsapat, amely 16-15-nél igen közel járt az egyenlítéshez, de a kék-fehérek végül megrázták magukat, és behúzták a harmadik szettet (25-19).

A negyedik játszmában folytatódott az MTK Budapest dominanciája, 5-1-es rohammal kezdtek Lakatos Enikőék. Bár a lila-fehérek 10-8-nál ismét közel kerültek ellenfelükhöz, ekkor Alberto Salomoni időt kért, aminek meg is lett a gyümölcse: a kék-fehérek másodszor is le tudták rázni ellenfelüket, magabiztos játékkal megnyerték a negyedik szettet, és ezzel a párharc első felvonását is (25-20).

Folytatás április 23-án, vasárnap, a Tungsram Csarnokban.

Alberto Salomoni: Remek meccs volt, bár lassan lendültünk játékba, és apróbb figyelmetlenségek miatt nem tudtuk a magunk javára fordítani az első játszmát. Ezt követően feljavult a játékunk, összességében megérdemelten nyertünk. Remélem, vasárnap ugyanitt folytatjuk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!