Atlétika
Nemes Rita

Feltette az i-re a pontot (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.05 Frissítve: 2019.11.05 Cselgáncs

Gőz Roland aranyéremmel búcsúztatta a 2019-es évet.

Gőz Roland (-90 kg) aranyérmet szerzett az oroszországi Izsevszkben rendezett U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon. Az első három kör nem okozott különösebb gondot klubunk kiválóságának: a bosnyák Mileticset, a fehérorosz Szidorikot és az orosz Doncovot is ipponnal győzte le. A fináléban azonban a súlycsoport nagyágyúja, a már felnőttek között is bizonyított Falk Petersilka várt Rolira.

A döntő előtt azt beszéltük Gáborral (Pánczél Gábor, Roland edzője – a szerk.), hogy a német fiú nem nyúlhat fel a nyakamra, amit aztán nagyjából sikerült is megakadályoznom. Mivel a folytatásban a földharctechnikáját sem tudta rajtam megcsinálni, kétségbe esett, elkezdett kapkodni, ekkor tudtam eldobni vazarira. Itt ő fejben megtört, éreztem, hogy már nem kell kockáztatnom: elég védekeznem, bontogatnom, hagynom, hadd jöjjön, hadd hibázzon ő.

Klubunk cselgáncsozója remek évet zárt: a junior Európa– és világbajnokságon egyaránt ezüstérmet szerzett, majd most, az U23-as kontinensviadalon végül felért a csúcsra.

Örülök, hogy így az év végén sikerült feltennem az i-re a pontot – ismerte el a 20 éves versenyző. – Két ezüstérem után sokat jelentett, hogy végre arannyal zárhattam. Ez nagy lökést adhat a következő szezonra is, a motiváció és az önbizalom szempontjából egyaránt.

Az U23-as Európa-bajnokság volt a 2019-es év utolsó nagy versenye, ezzel véget ér a szezon, talán még csapatbajnoki meccsei lehetnek.

Ezen a héten már nem cselgáncsozom, az aktív kikapcsolódásé lesz a főszerep: fallabdázom, focizok, esetleg lemegyek a konditerembe. Jövő héten elkezdjük a könnyített edzéseket, aztán decemberben beindul az igazi alapozás.  

Gőz Roland elárulta, már beszélgettek a 2020-as év célkitűzéseiről edzőjével, Pánczél Gáborral. Azt mondta, szeretné megvetni a lábát a felnőttek között, a középmezőny elérése a cél. Tisztában van vele, hogy nehéz dolga lesz, de egy-két bravúrgyőzelemmel bármi lehetséges.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!