Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Marci felszabadultan léphet pályára Wawrinka ellen (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.02.09 Frissítve: 2021.02.09 Tenisz

Klubunk teniszezője, Fucsovics Márton a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, miután az Ausztrál Open első fordulójában legyőzte Marc Polmanst.

– A tapasztalat, a ranglistahelyezés alapján könnyebb mérkőzésre számíthattunk volna, viszont ausztrállal játszani az Ausztrál Openen sohasem egyszerű. Ön mit várt a találkozó előtt?

Számítottam rá, hogy nagyon nehéz lesz. Ellenfelem hazai pályán bizonyítani akart, remekül teljesített, motiváltan, profin állt oda a másik térfélre, meg kellett vele küzdenem. A körülmények miatt sem volt egyszerű, máskor a kánikula a jellemző Melbourne-ben, aminek hála gyors a pálya és a labda is, most viszont nagyjából tizennyolc-tizenkilenc Celsius-fokot mértek, tehát lassabb volt a játék, ami neki kedvezett. Vannak ilyen mérkőzések, amelyeken nincs más út, valahogy le kell gyűrni a riválisod, rutinból, erőből, bárhogyan. Nem lehet mindig tökéletes tenisszel nyerni. A meccs közben egyébként eszembe jutott, hogy születésnapom van, ami pozitív gondolatokat adott, ezekre is szükségem volt, örülök, hogy továbbjutással ünnepeltem – felelte a Nemzeti Sportnak az immár 29 éves Fucsovics Márton.

– A saját teljesítményével mennyire elégedett?

– Jól szerváltam, ami megadta az alaphangot. Ellenfelem kiválóan védekezett és mozgott a pályán, a hosszabb labdamenetek inkább neki kedveztek, ezért igyekeztem rövidíteni a pontokat, illetve a hálónál nyerőket ütni.

– Eltelt néhány óra az összecsapás óta. Fizikailag hogy érzi magát?

– Egyelőre jól, ám mindig a következő nap a nehezebb. Jól jön, hogy kedden nincs meccsem, edzem, masszíroztatok, a regenerálódáson lesz a hangsúly.

– Amikor a döntő szettben rögtön brékhátrányba került, vagy 3:3-nál, semmi-negyvennél adogatva megfordult a fejében, hogy kieshet?

– Ha megfordult volna, valószínűleg ki is kapok. Az edzőimnek köszönhetően az elmúlt évben megpróbálom más felfogásban átélni, átvészelni ezeket a szituációkat, ami láthatóan jól működik. Különösen 3:3-nál volt fontos, hogy fordítottam, és hoztam a szervám. Huszonkilenc éves lettem, sok Grand Slam-meccs áll mögöttem, ötjátszmások is, tehát van rutinom, amit ezekben a helyzetekben elő tudok venni.

– Következik a még rutinosabb Stan Wawrinka.

– Ellene más felfogásban, felszabadultabban léphetek pályára. Stan belengette a visszavonulását, biztosan odateszi magát, nagy eredményt akar elérni ezen a Grand Slam-tornán. Jól ismerjük egymást, szinte mindent tudunk a másik erősségeiről és gyengeségeiről, a napi forma dönt majd – remélem, fizikailag is készen állok a feladatra.

Forrás: nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!