Vívás – kard
Szatmári András

Félévszázados bronzérem

Publikálva: 2015.05.22 Frissítve: 2015.05.26 Ökölvívás

Báki Alex harmadik helyen végzett az ukrajnai Lvovban zajló junior Európa-bajnokságon. Tisztelgett ezzel Szénási Ernő emlékének, aki 50 éve - szinte napra pontosan ekkor - bronzérmet szerzett Berlinben az Eb-n, a +81 kg-os kategóriában

A junior Európa-bajnokságon bronzérmes lett az MTK Budapet öklözője, Báki Alex. A német Alexander Geisslert és a skót McCormickot pontozással legyőző Drexler-tanítvány, a döntőbe jutásért a grúz Szahil Alehverdovit kapta ellenfélnek, és nem bírt vele. Ennek ellenére a fiatal bokszoló már most megsüvegelendő eredményt ért el.

Ezzel – talán nem is tudva az előzményekről – emléket állított Szénási Ernőnek, aki 1965-ben az Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet MTK színekben, szintén május utolsó hetében.

Szénási a selejtezők során pontozással nyert az osztrák Karl Koglbauer ellen, majd a negyeddöntőben a jugoszláv Milan Trifunovicsot győzte le.

A döntőért a bolgár Kiril Pandovval mérkőzött, ám – ugyancsak pontozással – vereséget szenvedett, így a harmadik helyen végeztt.

Az Európa-bajnokságot a szovjet Iszoszimov nyerte, miután a döntőben TKO-val verte a Szénásit legyőző bolgárt.

Az ökölvívó-szakosztály Facebook oldala.

MTI Fotó

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!