Tenisz
Fucsovics Márton

Cselgáncs: Felemás versenyt zárt Gőz Roland Tbilisziben

Publikálva: 2021.03.31 Frissítve: 2021.03.31 Cselgáncs

Klubunk cselgáncsozója a hétvégén a grúz fővárosban versenyzett, mérlege egy győzelem és egy verség volt.

Gőz Roland is részt vett a hétvégén Tbilisziben megrendezett cselgáncs Grand Slam-versenyen. Klubunk kiválóságának az első fordulóban nem kellett tatamira lépnie, a második körben remekül dzsúdózótt és nyert, a harmadik fordulóban azonban a későbbi bronzérmes Gantulga került útjába, aki ellen szoros találkozón maradt alul a magyar versenyző. 

– Felemás érzésekkel tértem haza. Az első meccs őszintén szólva nem jelentett nagy kihívást, éreztem, hogy jobb vagyok ellenfelemnél. Aztán jött a mongol srác, akiről tudtam, hogy szép eredményekkel rendelkezik, azonban úgy gondoltam, lehet esélyem ellene. 

Roland szerint hosszú távon a kulcs az lesz, hogy mentálisan is fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal. 

– Jól tartottam magam, azonban három perc után volt egy kisebb mentális törésem. Belehajszoltam magam abba, hogy dobnom kell mindenképp, és mivel ez nem sikerült, elkezdtem kicsit pánikolni. Össze kell magam szednem lelkileg, és elfogadni, hogy ez már a felnőtt korosztály, itt minden mérkőzésen kiélezett a küzdelem. Rutint kell még szereznem, mert ez a meccs is többek között azon múlt, hogy a mongol srác jóval nagyobb magabiztosságot sugárzott. Azonban az mindenképpen reménytkeltő, hogy érzem, sem fizikálisan, sem technikailag nem vagyok lemaradva az élmezőnytől. 

Roland nemsokára indul a törökországi edzőtáborba, majd jön az április közepén rajtoló Európa-bajnokság. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!