Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: Tóth Krisztián a nyolcaddöntőben búcsúzott Abu-Dzabiban

Publikálva: 2024.10.13 Frissítve: 2024.10.13 Cselgáncs

Olimpiai bronzérmes klasszisunk, Tóth Krisztián ezúttal egy súlycsoporttal feljebb indult, és a legjobb 16 között nem bírt holland ellenfelével az abu-dzabi Grand Slam-versenyen. Kőszegi Rebeka ötödik lett a málagai Ek-versenyen.

A párizsi olimpia óta először indult IJF World Tour-versenyen Tóth Krisztián, akit ezúttal viszont nem a megszokott -90 kilós súlycsoportban, hanem a -100 kilósok között láthattunk az Abu-dzabiban rendezett Grand Slam-állomáson.

Olimpiai bronzérmes kiválóságunk a nyitómeccsén a harmadik kiemelt, holland Simeon Catharinával találkozott a nyolcaddöntőben. A felek négy perc alatt nem tudtak döntésre jutni, így a hosszabbítás döntött, majd a 6 perc 45 másodpercig tartó összecsapás végén sajnos a holland nyert vazarival, ezzel Krisztián versenye pedig véget ért.

Mindeközben három dzsúdósunk is tatamira lépett a málagai Európa-kupa-versenyen. Kőszegi Rebeka második kiemeltként vágott neki a -48 kilósok küzdelmeinek. Erőnyerőként az első meccsét a nyolcaddöntőben vívta, ahol kikapott a spanyol Eva Perez Solertől, viszont legyőzője menetelésének köszönhetően Rebeka a vigaszágon javíthatott. Huszonegy éves versenyzőnk a folytatásban a francia Elodie Macabrey-t verte, majd a brit Sidney Tancockon is túljutott. Jöhetett a bronzcsata, amelyben Kőszegi sajnos nem bírt a spanyol Gemma Maria Gomez Antonával, és az ötödik helyen fejezte be a viadalt.

A -81 kilósok között szereplő Demeter ikrek mindkét tagja, Marcell és Bendegúz is jól vette az első akadályokat. Az első két meccsüket mindketten megnyerték, és egyaránt bejutottak a negyeddöntőbe. A legjobb négy közé kerülésért aztán végül Marcell és Bendegúz is vereséget szenvedett, majd a vigaszágon is alulmaradtak aktuális ellenfelükkel szemben, így két-két sikerrel és vereséggel a Demeter testvérek végül helyezetlenül zártak.

(A fotók forrása: IJF)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!