Kézilabda
Porobic Zoé

Felemásra sikeredett esportolóink vasárnapi szereplése

Publikálva: 2020.04.23 Frissítve: 2020.04.23 eSport

Csapatunk továbbjutott a HPCL Magyar Kupából, a bajnokságban viszont mindössze egy pontot tudott szerezni.

Magyar Kupa 3. forduló

DVSC Esport– MTK Budapest Esport 1-2

MTK Budapest Esport: Bíró – Balásfalvi, Fehér, Mihály, Tóth – Nyári, Rácz – Majorosi, Jakab, Kaszab – Vajai

A HPCL Magyar Kupában a bajnokság listavezetője, a DVSC Esport várt csapatunkra. A liga előző fordulójában összecsapott a két együttes, amikor mindössze 1 pontot tudtunk szerezni.

A mérkőzés komoly DVSC nyomással indult. A középkezdést követő helyzeteket ki tudtuk védekezni, viszont a negyedik percben a rosszul tolódó védelmünket feltörték. Hajtman indította Szakácsot, aki a kapu jobb oldalába lőtt. Bírónak nem volt lehetősége a hárításra. (1-0)

A kapott gólt követően egyre jobban játszottunk, és ez helyzetek formájában is megmutatkozott. A 17. percben Majorosit kiugratta Jakab, de lövését Nagy Alex blokkolni tudta, így nem jelentett problémát a másik Nagynak, Péternek a védés.

20 percet kellett várni a következő lehetőségre, amikor Majorosi remekül adta be a labdát Kaszabnak. Támadónk a tizenhatos vonaláról lőtt fordulásból, de a labda Nagy Péter kezében kötött ki.

Az első félidő hosszabbításában csapatkapitányunk, Rácz Andris buktatta ellenfelét, a szabálytalanságért sárga lapot kapott. A szabadrúgást kicsiben végezte el a DVSC csapata, és a variáció után Szakács 11 méterről lőhetett, de Bíró a rövid oldalt fogva védett. A félidőben a csapatok neve mellé összesen 3-3 próbálkozást jegyezhettünk fel.

A második játékrész elején egyik fél sem tudta átvenni az irányítást, hiszen még lövésig sem jutottak el.

A szünet után 24 perccel pont a 24-es számú játékos találta magát helyzetben, ő viszont a szöglet után elől maradó Fehér Bálint volt. Hátvédünk üresen vehette le a labdát ellenfelünk tizenhatosán belül, viszont annyira elpattant tőle, hogy inkább a passzt választotta a gyenge lövés helyett. Kaszab köré viszont hamar odaértek az ellenfél védői, így oda lett a helyzet. 15 perc volt már csak hátra a találkozóból, amikor Nyári tökéletesen tálalt a beinduló Vajai elé. A támadó öt méterről esélyt sem adott a hazai hálóőrnek. (1-1)

A DVSC a kapott gólt követően átvette az irányítást, de mindössze a tizenhatosunkig jutottak el, gólszerzési lehetőségig nem.

A rendes játékidő hosszabbításában Nyári bátor becsúszással megszerezte a labdát, és mivel kevés idő maradt a lefújásig, rögtön passzolt Vajainak. Sokáig úgy tűnt, hogy eléri az átadást, de Nagy Péter remekül jött ki, és megfogta a labdát.

90 perc után 7-3 volt a kapuralövések aránya, ami azt bizonyítja, hogy a második félidőben csapatunk dominált.

Jöhetett a hosszabbítás:

Ellenfelünk középkezdése ismét veszélyes volt. Mónus elől kellett elütnie Bírónak a játékszert. 

A 101. percben Majorosi a szélen indította Kaszabot, aki az üresen érkező Jakab elé tálalt, középpályásunk az ötös vonaláról lőtt az üres kapuba. (2-1)

Csapatunk jóval védekezőbb felfogásban folytatta a találkozót, támadásainknál inkább a labda megtartását tartottuk szem előtt. Szöglet után viszont helyzetbe került Gódor Donát, miután Nagy Alex lefejelte neki a labdát. Próbálkozása viszont pocsékra sikeredett.

A jelzett hosszabbítás után még két perccel jöhetett felívelés ellenfelünktől, amit viszont Bíró ki tudott ütni, Mihály pedig tisztázott.

A HPCL Magyar Kupa harmadik körében egy komoly esélyest sikerült kiejtenünk a sorozatból.

K&H MNEB HPCL 5. forduló

MTK Budapest Esport–Team Plague 0-0

MTK Budapest Esport: Bíró – Balásfalvi, Fehér, Mihály, Tóth – Nyári, Rácz – Majorosi, Jakab, Kaszab – Vajai

A DVSC elleni találkozó remek teljesítményeinek köszönhetően nem volt indokolt változtatni a kezdőcsapaton.

A Team Plague csapata jóval védekezőbb játékfelfogással játszott. 3-5-2-ben a két szélső középpályás, illetve a két védekező középpályás is a tizenhatosuk környékén tartózkodott, ami alaposan megnehezítette támadóink dolgát.

Az első kapuralövést a 20. percben jegyezhettük fel. Barbalics próbálkozott, Bíró azonban könnyedén védett.

Vajai többször is próbára tette a Team Plague kapusát, Gengszter viszont állta a sarat. A rutinos hálóőr magabiztosan végezte dolgát.

Az első játékrész hosszabbításában Majorosi betört a szélről. Visszagurítását Kaszab átugrotta, így az Rácz András elé került. Gengszter, mivel lövésre számított Kaszabtól, elvetődött, de középpályásunk előtt így is négy védő állt, abból három a kapuban. A lehető legjobb döntést hozta azzal, hogy a hosszú sarokra rúgta a labdát, viszont Bada ki tudta fejelni a felső sarokból a lövést. A 70. percben Bíró rosszul jött ki egy indításra, nem érte el a labdát. Tóth segített be neki, szögletre tisztázott. A sarokrúgást követően Barbalics fejelt kapura.

A mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget.

Team Plague–MTK Budapest Esport 2-1

MTK Budapest Esport: Bíró – Balásfalvi, Fehér, Mihály, Tóth – Nyári, Rácz – Majorosi, Jakab, Kaszab – Vajai

A visszavágó ugyanolyan játékkal folytatódott, mint amilyennel az előző véget ért. A kapuralövések helyett inkább a szerelések, labdaszerzések domináltak.

A 20. percben tört meg a csend, amikor Kovács az alapvonalról passzolt vissza Barbalicsnak. A támadó az ötös sarkáról talált kapunkba. (1-0)

A 31. percben a középpályán eladott labda után Kovács indult üresen, és 16 méterről lőtt gólt. (2-0)

Az első játékrész ráadásában kétszer is sikerült eltalálnunk a kapufát. Jakab próbálkozása után Majorosi lövése is a lécről vágódott le.

A második félidőt Vajai nyitotta, kaput eltaláló lövéssel, de Gengszter ismét hárítani tudott.

Az 59. percben sikerült szépítenünk. Kaszab védhetetlenül lőtte a játékszert a hálóba. (2-1)

10 perccel később Vajai lövését a gólvonalon álló védő blokkolta, majd Jakab és Majorosi is a kapufát találta el. Mindenki értetlenül állt, hogy ebből hogy nem született gól?

A teljes kitámadás ezúttal nem hozott sikert, maradt a 2-1-es arányú vereség.

A fordulót követően maradtunk a hetedik helyen, viszont picit leszakadunk az élmezőnytől.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!