Tenisz
Babos Tímea

Felemás szereplés Antalyában

Publikálva: 2020.03.04 Frissítve: 2020.03.08 Tenisz

Gálfi Dalma kiütéses győzelmet aratott, Jani Réka viszont szoros vereséget szenvedett a 25 ezer dolláros törökországi tornán.

Babos Tímea hétfői veresége után szerdán a női teniszezők világranglistáján második és harmadik számú magyar – és ők mind MTK-sok –, Jani Réka és Gálfi Dalma is pályára lépett a héten, méghozzá salakosra és Antalyában.

A 25 ezer dollár összdíjazású ITF-verseny első fordulójában mind a ketten kiemeltek voltak, sajnos azonban nem sikerült teljesen igazolni a papírformát, mert Réka botlott a hazaiak 26 éves versenyzője, Melis Sezer ellen. Pedig visszajött szetthátrányból, a vége azonban 6:3, 1:6, 6:2-es török győzelem lett. Kár érte, de ez az adogatásokon múlt: az ellenfél az első és a második szerváiból is nagyobb százalékban szerzett pontot, mint Réka, és ötször is brékelt.

Gálfi Dalma ezzel szemben hengerelt az első fordulóban, 6:0, 6:0-ra verte Nina Potocnikot, amit a sportági szakzsargon úgy hív, hogy „megbicikliztette”. Ez a mérkőzés mindössze 45 percig tartott – Rékáé két órán és 34 percen át –, és elképesztő magyar fölényt hozott, a szlovén hölgy ugyanis csak 19 labdamenetet tudott megnyerni az egész mérkőzésen – 71-ből. A következő ellenfél a legjobb 16 között a szabadkártyás török Zeynep Sonmez lesz.

Jó lenne megverni, de jó lesz vele vigyázni.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!