Atlétika
Nemes Rita

Felemás félidők (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.08.04 Frissítve: 2020.08.04 Kézilabda

Az első játékrész álomszerű volt, a másodikban ránk erőltette akaratát az FTC-Rail Cargo Hungaria.

FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest 37-24 (13-18)
Elek Gyula Aréna

FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik – Kovács A. 5, Klujber 6, Kisfaludy, Szucsánszki 2, Háfra 4, Márton
Csere: Hadfi – Csiszár-Szekeres, Bölk 2, Behnke 4, Kovacsics 1, Pásztor 4, Tóth N. 6, Schatzl 2
Vezetőedző: Elek Gábor

MTK Budapest: Suba – Pelczéder 2, Marincsák 3, Szabados, Szöllősi-Zácsik 4, Sári 4, Dávid-Azari 2
Csere: Győri – Szekerczés 1, Pál T. 3, Sallai 2, Juhász E. 1, Gerháth-Bujdosó 2, Bartos, Molnár V.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kedd délután játszotta harmadik felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk: ezúttal az Elek Gyula Arénában vendégeskedtünk. Golovin Vlagyimir Ferenczy Petrára sérülés, Dakos Noémire pedig hőemelkedése miatt nem számíthatott.

Remekül kezdte a találkozót csapatunk: támadásban egyszerűen szinte minden működött, és Suba Sára is ki tudta segíteni a védelmet, ha épp arra volt szükség. Olyannyira szaladt a szekér, hogy a 15. percben, 5-11-es állásnál Elek Gábor kikérte első idejét. Szerencsére ezt követően sem változott a játék képe, sőt! A 22. percben – mikor Golovin Vlagyimir hívta magához játékosait – már hét gól volt a mieink fórja (8-15). A folytatásban – emberelőnyös helyzetét kihasználva – faragni tudott hátrányából a hazai csapat, de Suba Sára továbbra is fontos védésekkel igyekezett tartani a különbséget (13-18).

A szünetben mindkét edző kapust cserélt: a mieinknél Győri Barbi, a hazaiaknál Janurik Kinga kapott lehetőséget. Nagyon megnyomta a második játékrész elejét Elek Gábor együttese, és sajnos alig hét perc alatt el is olvadt az előnyünk. A vezetést – ekkor még – nem tudták átvenni a zöld-fehérek: előbb Győri Barbi hárította Schatzl ziccerét, majd Dávid-Azari és Marincsák is betalált a hazaiak üresen tátongó kapujába. A folytatásban aztán elpártolt tőlünk a szerencse, Dávid-Azari Fruzsina két egymás utáni próbálkozásánál is a kapufa hárított, és újfent egyenlített az FTC. Golovin Vlagyimir 22-22-es állásnál, a 42. percben kérte ki második idejét. Alig egy perccel később aztán –a mérkőzés folyamán először – megszerezte a vezetést a hazai csapat, Klujber hétméteresét követően. A hősies küzdelem rengeteget kivett Golovin Vlagyimir tanítványaiból, egyre több – nyilvánvalóan a fáradtságból eredő – hibát vétettünk, amit az FTC mind ki is használt. Vezetőedzőnk a játékrész derekán ki is kérte harmadik idejét, igyekezett rendezni csapatunk sorait, de ekkor már négy-öt gól volt a hátrányunk, és ez a folytatásban csak tovább nőtt. A hajrához közeledve Golovin Vlagyimir bizalmat szavazott két ifistánknak, Bartos Dorinának és Molnár Virágnak, akik most debütáltak a felnőttek között. Mindkettejüknek szívből gratulálunk!

A vereség ellenére bőven voltak biztató momentumok a meccsen, az első félidőben látottakra lehet építeni. Csapatunk legközelebb augusztus 7-én az Audi Arénában lép pályára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!