Atlétika
Krizsán Xénia

Felbillent a pálya

Publikálva: 2017.03.13 Frissítve: 2017.03.13

Némi meglepetésre – és a mi szempontunkból szerencsére – nem volt egy súlycsoportban az MTK Törökbálint és a vendég Pápai KC az NB I/B Nyugati csoportjának aktuális bajnoki fordulójában.

Boinitzer Dávid triplájával, majd Bihari Máté kosarával adott volt az alaphang a mérkőzésen, de 9-2 után, az egykor négyszer is a legjobb magyar kosárlabdázónak választott Kálmán László vezetésével, még felzárkózott a vendég – a forduló előtt a tabellán 6. – Pápai KC (15-14). Az első negyed záró két és fél perce viszont újfent a hazai csapaté volt, és Szabó Tibor utolsó másodperces bravúrkosarával nyolcpontos különbség alakult ki (25-17).

Kétszámjegyű vezetéshez a második játékrész közepén jutott először a csapatunk, amikor Horváth Kristóf süllyesztett el egy triplát (31-21). Mohay Péter kosara után egy röpke Boinitzer-show szemtanúi lehettünk: végrehajtott egy 2+1 akciót,  majd szép zsákolásokkal szórakoztatta a közönséget. A félidőben 14 pontos hazai előnyt könyvelhettünk el (46-32).

A nagyszünet után Jakab Péter találatára még jött a vendégektől válasz (48-34), de utána szinte csak az MTK Törökbálint volt a pályán. A negyed maradék nyolc percét 29-2-re (!) nyerte a hazai gárda, így a záró etap már csak formaságnak ígérkezett (77-36).

Újabb majdnem öt perc telt el vendégkosár nélkül, és ekkor már 89-36 volt az állás. A hátralévő időszakban is szinte felbillent a pálya, függetlenül attól, hogy nagyrészt az utánpótlás-játékosok képviselték a hazai színeket. Csapatunk továbbra is jól védekezett, a vendégek viszont enerváltan, kifejezetten gyengén játszottak, így az MTK Törökbálint az ezen a szinten elképesztő, 63 pontos különbséggel győzött.

A puszta számokhoz nem sokat kell hozzátenni, a második félidőt 58-9-re nyerte meg a hazai együttes.

A győzelemmel, valamint azzal, hogy a TF-Budapest kikapott otthon a Bonyhádtól, kézzelfogható közelségbe került a felsőházi rájátszás. A következő mérkőzést éppen a TF-Budapest ellen játsszuk, mégpedig szokatlan időpontban, csütörtökön 19 órai kezdettel. Győzelmünk esetén matematikailag is biztossá válna, hogy a felsőházi rájátszásba kerül ismét az MTK Törökbálint.

MTK Törökbálint - Motax-Pápai KC  104-41 (25-17, 21-15, 31-4, 27-5)

Szarvas Gábor vezetőedző, így nyilatkozott a mérkőzés után:

– Az első félidőben alul pozícionáltuk magunkat, emellett könnyű dobásokhoz engedtük Kálmánt, aki meccsben tartotta csapatát. A szünetben ezt helyre tettük, és elképesztő második félidőt produkált a csapat. Jó formában vagyunk, nagyon várjuk az idei Hepp Kupa győztes elleni csütörtöki mérkőzést.

Az U20-as bajnokságban:

MTK Törökbálint (U20) – Pápai KC (U20) 102-47

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!