Atlétika
Jankovics Dániel

Felavattuk Sebes Gusztáv új sírkövét (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.25 Frissítve: 2019.11.30 Labdarúgás

Hétfőn felavattuk az Aranycsapat szövetségi kapitányának, Sebes Gusztávnak a sírkövét, melyet klubunk újíttatott fel.

Az Aranycsapat szövetségi kapitánya Sebes Gusztáv volt, aki a Hungária FC színeiben három bajnoki címet nyert, 1927 és 1940 között 200 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, s 2 gólt szerzett. Az MTK örökös bajnoka!

1945-ben a Budafoki MTE edzőjeként is dolgozott. 

Sírját az MTK előterjesztése alapján a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság védetté nyilvánította, így az a Nemzeti Sírkert része lett.

Sebes Gusztáv eddigi síremléke a Budafoki Temető egyik, valamikor az 1970-es években készített beton urnafalában van. Ez az állapot méltatlan volt Sebes Gusztáv emlékéhez, ezért az Aranycsapat Emlékév alkalmából klubunk úgy gondolta, hogy a síremléket a Budafoki MTE-vel, és Budafok-Tétény Önkormányzatával közösen felújíttatja.

A síremlék jelenlegi helyén azonban ez kivitelezhetetlen volt - emiatt úgy döntöttünk, hogy áttemetéssel urnasírban helyezzük el a hamvakat. 

Az avatásra hétfőn került sor az Évszázad mérkőzésének, a 6-3-as magyar-angol összecsapásnak a 66. évfordulóján.

Az MTK Budapest részéről Polyák Balázs sportigazgató mondott beszédet, és helyezett el a klub nevében koszorút, de az MTK Baráti Kör is képviseltette magát. 

Az új síremlék - amelyre az MTK Budapest címere is felkerült - helyszíne a Budafoki Temető 25-ös parcellája (urnasírok, a főbejárattól balra, mintegy 50 méterre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!