Atlétika
Szabó Beatrix

Fehér Dani a Volkswagen által szervezett sorozatban mutathatja meg tudását

Publikálva: 2020.09.22 Frissítve: 2020.09.22 eSport

A Volkswagen Virtual Racing Championship harminc pilótának ad lehetőséget. A nyertes a Volkswagen Polo Championship versenyszériában is bizonyíthat.

A Volkswagen Polo National Championship versenyzői a valódi szériában megtalálható autók közül választhatnak.

Mielőtt a pilóták a Volkswagen Polo National Championship küzdelmein részt vehetnének, meg kell felelniük a válogatón.
 

A szelekció két részre oszlik, miután PC-n, illetve PlayStation 4 konzolon is részt vehetnek az indulók. PC-n az Assetto Corsa (autó: Volkswagen India Race Polo), míg PlayStation 4-en a Gran Turismo Sport játékszoftveren (autó: Volkswagen Scirocco GR4) küzdenek meg egymással a résztvevők.

Az első alkalommal időmérő edzésen kell szerepelniük a versenyzőknek, ahol harminc perc áll rendelkezésükre. Az esemény előtti gyakorlásra nincs korlátozás. Az indulók maguk dönthetik el, hogy szeptember 19. és 27. között melyik napon szeretnék teljesíteni az első szakaszt.

A második szintre a leggyorsabb 200 játékos jut tovább 015 – áganként.

A második részben sincs megszabva, hogy mennyit lehet gyakorolhatni, viszont ezúttal hatvan perc a kvalifikáció időtartama. A szabadedzés választható időpontja a szeptember 29. és október 1. közötti intervallum, ameddig az időmérő edzést október 2-án, vagy 4-én kell lebonyolítani.

A leggyorsabb huszonhat szimulátoros kapja meg a lehetőséget, hogy a Volkswagen Virtual Racing Championshipben bizonyíthasson:

  • 10 pilóta, aki a PC ágon bejutott
  • 10 versenyző, aki PlayStation 4 platformon a leggyorsabb
  • 6 szimulátoros az Indian eRacing Championshipből.

A Volkswagen saját belátása szerint növelheti a résztvevők számát. Két további hely biztosítva van a tartalék pilóták számára.

A mezőny tagjai az Assetto Corsa (PC) játékszoftveren fognak megküzdeni egymással, így a két ág egybeolvadva folytatja a megmérettetést.

A bajnokság öt versenyének mindegyike a így épül fel:

  • három szabadedzés
  • egy időmérő edzés
  • első futam, melyen a versenyzők a kvalifikáción végzett helyükön rajtolnak
  • második futam, melyen az első verseny legjobb tizenkettő helyezettje felcserélődik.

Emellett lesznek versenyzői eligazítások, a pilótáknak oktató órák, illetve további tevékenységekkel segítik a bejutottak fejlődését. A futamokon tapasztalt versenybírák fognak tevékenykedni. Azon pilótákat büntetéssel sújtják, akik megszegik a szabályokat.

A versenyeket követően legjobb húsz pozícióban végzett szerez pontot. A sorozat nyertese az, aki a legtöbb egységet gyűjti az öt futamon.

A bajnok lehetőséget kap, hogy induljon a valódi Volkswagen Polo National Championshipben a jogosultság és egyéb feltételek teljesülése esetén.

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!