Kézilabda
Dakos Noémi

Fantasztikus siker: négy között az MTK Budapest

Publikálva: 2015.02.25 Frissítve: 2015.02.25 Kézilabda

A HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE elleni győzelmével a Magyar Kupa legjobb négy gárdája közé jutott az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

Bár a papírforma a budapestiek mellett szólt, a kecskeméti gárdát komolyan kellett venniük, hiszen amelyik csapat a legjobb nyolcig jut, az biztosan ért a kézilabdához. Ráadásul a kecskeméti együttest Borsodi Péter, az MTK korábbi vezetőedzője irányítja. A meccs mégis úgy kezdődött, ahogyan a vendégek hívei várták. Balog Bea vezetésével elhúzott az elején az MTK Budapest, ám 3-7-nél megsérült a kék-fehérek addigi legjobbja. Ez alaposan visszavetette a csapatot, öt percig nem tudtak gólt lőni. Horváth Attila időt kért. Ez is kellett ahhoz, hogy az előnyből maradjon egy gól a félidőre (12-13).

Balog Bea sérüléséről egyelőre nincs végleges diagnózis, de a csapatnál attól tartanak, hogy elszakadt a térdszalagja. Ez vélhetően a szezonja végét jelentené.

A második játékrészt a kecskemétiek kezdték jobban, négy gólt lőttek zsinórban. Az MTK Budapest kézilabdázóiban talán ekkor tudatosult, hogy ezt a meccset akár el is veszíthetik, és eggyel nagyobb fokozatra kapcsoltak.  Ez 18-18-nál egyenlítést hozott, majd Fekete Bozsana két góljával újra a vendégeknél volt az előny. Az izgalmak azonban ezzel sem értek véget, a házigazdák nagyon küzdöttek a továbbjutásért. Három perccel a lefújás előtt csak eggyel vezetett az MTK Budapest. Nagyon kellett Szádvári Krisztina gólja, és Kollár-Ábrahám Szilvia megnyugtató találata a végére.

A HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE szépen kapott ki. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelt a fővárosi siker, ám a hazaiaknak is járt a taps, hiszen végig pariban voltak magasabb osztályú ellenfelükkel. Az MTK Budapest a legjobb négy közé jutással, régen várt, nagy sikert aratott. A Final Fourba a címvédő Győr, az Érd és a Ferencváros jutott még be. A négyes döntőt március 28-29-én rendezik a győri AUDI Arénában.

A mérkőzés legeredményesebb játékosai hazai részről Fehér Viktória és Cubela Suzana, a vendégeknél pedig Balog Bea és Szádvári Krisztina volt.

HUFBAU-AKKER KNKSE – MTK Budapest 24-28 (12-13)

Horváth Attila, vezetőedző (MTK Budapest): – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, azzal viszont nem számoltunk, hogy mi fogjuk a magunk dolgát megnehezíteni. A győzelemhez gratulálok, de a mutatott játékkal nem vagyok elégedett. A végső négyben már csak a tisztes helytállás lehet a célunk, de szívesen okoznánk meglepetést is.

HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE: Scholtz, Pálinkás – Cubela, Takács, Trbovic, Prókai, Kaiser, Orell, Fehér, Tóth, Karsai, Fundák, Kuhinkó, Kaltenecker, Ahác

MTK Budapest: Blazek, Ignácz-Pethő – Balog, Barna, Csuka, Fekete, Horváth, Huildi, Kollár-Ábrahám, Kovács, Wolf, Szádvári, Urfi, Valovics, Varga

Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy László

Nézőszám: 800

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!