Kézilabda
Kobela Tamara

Fantasztikus négyes

Publikálva: 2020.10.28 Frissítve: 2020.10.28 Ritmikus gimnasztika

A felnőttek között Pigniczki Fanni, a juniorok mezőnyében Gyulai Blanka, Kocsis Evelin és Krasznay Blanka indul a kijevi ritmikus gimnasztika Eb-n.

Négytagú csapat képviseli a magyar színeket november 26. és 29. között Kijevben, a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Számunkra nagy öröm, hogy mind a négyen az MTK Budapest kiváló sportolói. A felnőttek között Pigniczki Fanni karikával, labdával, buzogánnyal és szalaggal versenyez majd.

– A juniorok mezőnyében Kocsis Evelin is négy szerrel indul, Krasznay Blanka labdával és buzogánnyal, míg Gyulai Blanka kötéllel és szalaggal vesz részt az Eb-n. A csapatba jutásért szoros verseny folyt, így büszkék vagyunk, hogy ők kerültek be az utazó keretbe – mondta Lauber Zsófia, klubunk szakosztályvezetője.

Hogy a lányok valóban rászolgáltak az európai szereplésre, és egyre jobb formát mutatnak, azt a hosszú versenyszünetet követő, egy hónappal ezelőtti országos bajnokságon is bizonyították. Pigniczki Fannit és Kocsis Evelint egyik szerrel sem tudták megelőzni a vetélytársak, Gyulai Blanka kötéllel, szalaggal és buzogánnyal is harmadik lett, míg Krasznay Blanka labdával végzett másodikként.

A kijevi Európa-bajnokságon 27 ország 151 sportolója vesz részt, olimpiai kvótához – a járványhelyzet miatt – nem lehet jutni az eseményen. A csapatversenyre csak kilenc ország (Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Bulgária, Észtország, Franciaország, Izrael, Olaszország, Törökország és a házigazda Ukrajna) nevezett.  A sportág legjobbjainak számító oroszok már hónapokkal ezelőtt bejelentették, hogy kihagyják a zárt kapuk mögé tervezett kontinensviadalt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!